U Turskoj slave potez Fenera i Galate, ali njihovom Savezu zbog svega prijeti prava katastrofa

Saudijci već spremaju osvetu

U Turskoj slave potez Fenera i Galate, ali njihovom Savezu zbog svega prijeti prava katastrofa

Endin Čaušević

Utakmica Fenerbahčea i Galatasarayja koja se trebala igrati večeras u Riyadhu je zvanično otkazana. Finale turskog Superkupa će se vjerovatno igrati u Turskoj, a Fudbalskom savezu te zemlje zbog večerašnjih dešavanja u Saudijskoj Arabiji prijeti prava katastrofa.

S nestrpljenjem se očekivao okršaj ljutih gradskih rivala Fenera i Galate koji je bio zakazan večeras za 18:45 sati na stadionu Al Nassra u Riyadhu, ali zbog skandala koji se desio utakmica je otkazana.

Naime, problem je nastao u tome što su Saudijci zabranili igračima istanbulskih klubova da na teren izađu u majicama s likom Kemala Ataturka u čast 100. godišnjice od osnivanja Turske.

Ataturk zbog svojih stavova prema islamu u S. Arabiji nije omiljen, te je njegov lik zabranjen večeras na stadionu i to ne samo za igrače već i za navijače koji su stigli kako bi gledali utakmicu.

To je itekako izazvalo revolt čelnika Fenerbahčea i Galatasarayja koji su odbili igrati meč i tražili su promjenu odluke. Do dogovora nije došlo, te su na kraju Fener, Galata i Fudbalski savez Turske zajedničkim saopštenjem objavili da se utakmica neće igrati.

Oglasi

Igrači ovih klubova već su se uputili ka aerodromu gdje će ubrzo krenuti za Istanbul, a tamo ih na aerodromima očekuje herojski doček.

Međutim, odluka koju su klubovi i Savez donijeli večeras u Riyadhu mogla bi skupo koštati Turke jer je jasno da Saudijci neće tako lako preći preko skandala koji se desio i koji ih je obrukao kao organizatore.

Naime, turski mediji već sada pišu da Saudijci spremaju tužbu i da će tražiti ogromnu odštetu zbog svega. Uložili su veliki novac na organizaciju ove utakmice, a na kraju je sve propalo.

Navodno, odšteta koju će FS Turske morati platiti moguće je da će iznositi čak 40 miliona eura što bi za taj Savez bio zaista ogroman i katastrofalan udarac.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Saudijci su u čudu zbog svega što se desilo i o novcu se odmah počelo raspravljati jer su uložili zaista ozbiljnu sumu kako bi organizovali meč turskog Superkupa.

Također, u narednim danima trebao bi biti poznat i novi termin ove utakmice, a ista će se sigurno odigrati na nekom stadionu u Turskoj, te su već mnogi klubovi ponudili da besplatno organizuju utakmicu.

Top Komentari

Sadko
To braćo Turci, pokažite židovski slugama šta je inat
2 0
Ham0
Je le se oglasio FS Srbije? Jesu li stali uz bracu, ustvari uz oceve?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi