Potvrđen termin i mjesto odigravanja utakmice Fenerbahče - Galatasaray
Utakmica Superkupa Turske igra se 7. aprila.

Superkup Turske

Potvrđen termin i mjesto odigravanja utakmice Fenerbahče - Galatasaray

Eldar Ganibegović

Krajem 2023. godine utakmicu finala Superkupa Turske trebala se igrati u Saudijskoj Arabiji, ali nije zbog političkih razloga. Sada je potvrđen novi termin i lokacija.

Iako se špekulisalo kako bi se utakmica Superkupa Turske između Galate i Fenera trebala igrati krajem marta, neposredno nakon utakmica baraža za EURO, od toga nema ništa.

Sada je zvanično - novi termin odigravanja utakmice je 7. april 2024. godine i tada ćemo, nadamo se, dobiti osvajača ovog trofeja.

Utakmica će se igrati u gradu Sanliufi. Podsjetimo, opcije su bile i gradovi Samsun i Gaziantep.

Tako će Edin Džeko 7. aprila imati šansu da osvoji svoj prvi trofej s Fenerbahčeom, baš kao i Rade Krunić koji je u januaru stigao iz AC Milana u ovaj klub.

Oglasi

Hoće li igrati Rade Krunić?

Ustvari, pitanje je da li će Rade Krunić imati pravo nastupa jer je u momentu kada se prvobitno trebala igrati utakmica bio član druge ekipe.

Osim Superkupa, oba tima su u borbi za još tri trofeja ove sezone, a u dva takmičenja su jedan drugom najveći konkurenti.

Jasno, radi se, pored Superkupa, to su Super liga i Kup Turske. U ligi je mrtva trka između Fenera i Galate.

Osim toga, Fenerbahče igra Konferencijsku, a Galatasaray Evropsku ligu. Ruku na srce, teško je očekivati da ovi klubovi stignu do trofeja u UEFA-inim takmičenjima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi