Slavni klub istupa iz lige: Na narednom meču će odigrati samo minut i napustiti teren

Titulu čekaju od 2014. godine

Slavni klub istupa iz lige: Na narednom meču će odigrati samo minut i napustiti teren

Admin Čaušević

Jedan od najpopularnijih klubova u Evropi planira napustit nacionalno prvenstvo. Nezadovoljstvo je kulminiralo prije nekoliko dana i donošenje radikalne odluke je veoma blizu.

Službena lica u pojedinim prvenstvima su pod ogromnim pritiskom i obično se smatraju glavnim krivicima za neuspjeh. Posebno je to slučaj u jednoj od najkontroveznijih evropskih liga.

Ne može proći niti jednog kolo da tursku Superligu ne potrese neki skandal, a kada igraju najveći klubovi sudije su pod lupom i praktično se gleda svaka njihova odluka.

Nakon posljednjih dešavanja Fenerbahce razmišlja o istupanju lige što je potvrdio i predsjednik Ali Koc. Situacija je eskalirala nakon utakmice protiv Adane.

Već je podnešena krivična prijava protiv sudije utakmice Ali Palabiyika i njegovih pomoćnika za utakmicu okončanu rezultatom 1:1.

Prema mišljenju čelnika Fenerbahcea glavni arbitar utakmice Palabiyik je donio niz odluka na štetu njihovog kluba, a u 12. minuti nadoknade isključenje je dobio i trener Juan Jesus.

Oglasi

Plan Fenerbahcea je bio da u narednom meču odigra samo jedan minut te napusti teren, ali i cijelo takmičenje.

Kanarinci su trebali svoj meč 22. kola igrati protiv Konyaspora u ponedjeljak navečer, međutim meč je odgođen.

Uslijed razornog zemljotresa sva sportska takmičenja su odgođena i trenutno nema informacija kada će prvenstvo Turske biti nastavljeno.

Ne isključuje se mogućnost i da u Fenerbahceu u međuvremenu ohlade glave i smire strasti te na kraju ipak nastave takmičenje.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Inače "žuto-plavi" iz Istanbula na titulu prvaka čekaju još od 2014. godine, a trenutno su sa -9 u odnosu na vodeći Galatasaray uz susret manje.

Fenerbahce je jedan od najpopularnijih klubova u Evropi i svijetu sa oko 25 miliona registrovanih navijača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi