Ismail Kartal sada ima Dream Team - U Istanbul stiglo novo veliko pojačanje, danas potpis

Ismail Kartal sada ima Dream Team - U Istanbul stiglo novo veliko pojačanje, danas potpis

Edmir Škorić

Uprava turskog velikana Fenerbahčea zaista se trudi da formira tim koji će zadržati prvo mjesto i osvojiti titulu, pa je tako "završeno" još jedno veliko pojačanje.

Ljetos je počelo dolaskom brojnih zvijezda poput Edina Džeke, Dušana Tadića, Dominika Livakovića, Čengiza Undera i Freda, da bi u januaru tokom zimskog prijelaznog roka povučeni novi potezi koji su oduševili sve navijače.

Prvi je stigao iskusni stoper Leonardo Bonucci, doveden iz Union Berlina, potom su od Milana otkupili za pet miliona eura ugovor reprezentativca BiH Radeta Krunića, a sada je odbrana pojačana igračem Atletico Madrida Caglarom Soyuncuom.

Postupajući u skladu sa željama trenera İsmaila Kartala, uprava je dogovorila sve sa Atleticom, a igrač je davno dao zeleno svjetlo za prelazak u Istanbul i on će u toku dana odraditi ljekarski pregled i potpisati ugovor sa turskim velikanom.

Porto i Fulham su pokušavali da angažuju turskog reprezentativca, ali on je od početka pokazivao želju da obuče dres Fenera, što se na kraju ispostavilo ključnim.

Oglasi

Kako je objavio italijanski novinar Fabrizio Romano, Soyuncu u Fenerbahče dolazi kao posuđen igrač, a nije poznato ima li Fener mogućnost da otkupi ugovor na kraju sezone.

On bi sa Bonuccijem mogao činiti čvrst bedem ispred Livakovića, iako je ove sezone upisao samo 213 minuta u Madridu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U Atletico je doveden iz Leicestera u ljeto 2023. godine, a prethodno igrao u Freiburgu. U Turskoj je nosio dersove manje poznatih timova kao što su Menemen, Bucaspor, Aliaga i Altinordu.

Fener je sa 57 bodova lider u turskoj Superligi, ali isti broj bodova ima i gradski rival Galatasaray, koji za sada ove zime nije dovodio neka zvučna imena, ali ionako ima strašno dobar tim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti