Fenerbahče savladao Anderlecht i došao na korak do drugog kruga

Vranješ i društvo upisali i treći poraz

Fenerbahče savladao Anderlecht i došao na korak do drugog kruga

Završene su dvije utakmice 4. kola Evropske lige, koje su počele u neobičnom terminu od 16:50 sati.

U grupi D, Fenerbahče je na svom terenu bez većih problema savladao Anderlecht sa 2:0 i tako zauzeo drugo mjesto na tabeli ove grupe uoči večerašnjeg duela Dinama sa Spartakom.

Fener je bio bolji tim na terenu, ali je dugo lomio otpor loših gostiju. Do vodstva su domaći stigli u 71. minuti preko Valbuene, da bi tri minuta kasnije Frey zabio za konačnih 2:0.

Treba napomenuti da je Ognjen Vranješ na terenu proveo cijeli meč, ali i da je Anderlecht utakmicu završio sa igračem manje zbog isključenja Bakkalija iz 79. minute.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

U okviru grupe K, Astana je sa 2:1 bila bolja od Jabloneca i time je zauzela prvo mjesto u svojoj grupi. Strijelci za domaće su bili Pedro Henrique u 17. i Postnikov u 88. minuti, a za Jablonec Zainutdinov koji je u 41. minuti postigao autogol.

Marin Aničić je odigrao cijeli meč u timu Astane, a u 78. minuti je dobio žuti karton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi