Kakve scene iz svlačionice Fenera nakon utakmice, a zatim govor trenera: "Svi smo mi Turci..."
Igrači Fenerbahčea još nisu napustili Trabzon

Nakon potpunog haosa

Kakve scene iz svlačionice Fenera nakon utakmice, a zatim govor trenera: "Svi smo mi Turci..."

Midhat Šljivak

Fenerbahče je savladao Trabzonspor na gostovanju s 3:2, ali ovaj meč je ostao u sjeni velikih nereda i tuče između navijača domaćeg tima i fudbalera Fenera.

Proslava pobjede u Trabzonu donijela je pravi haos igračima Fenerbahčea. Huligani su ih napali nasred terena i došlo je do opšte tuče.

Dosta je igrača Fenera napadnuto. Pojedini su se uhvatili u klinč s huliganima, no velika većina je pobjegla na vrijeme s terena.

Nakon meča nastala je zanimljiva fotografija. U svlačionici su igrači Fenera nasmijani proslavili trijumf i poručili su:

"Ovaj tim stoji čvrsto. Nećemo dozvoliti nikom da ukalja naš klub i dres. Ovo je za sve nas", poruka je iz svlačionice Fenera.

Oglasi

Nakon meča na press konferenciji trener gostiju iz Istanbula Ismail Kartal je imao šta reći. Ne može da shvati veliku mržnju koja vlada između dva kluba.

"Ne razumijem zašto vlada ovakva mržnja između dva tima. Oni su nas dobili na našem stadionu, slavili su na terenu i čestitali smo im sportski. Zar mi nismo mogli isto danas. Ovo su dva velika kluba i ovakve scene se ne smiju dešavati."

"Mog igrača su pogodili u 60. minuti i utakmica je trebala odmah biti prekinuta. Sudije su bile spremne zaustaviti susret, mi smo odbili. Mi smo svi Turci, moramo biti obazriviji jedni prema drugima. Ovo je naša zajednička država", poručio je Kartal.

Oglasi

Igrači Fenerbahčea još čekaju u svlačionicama

Ni više od sat vremena nakon utakmice igrači i stručni štab istanbulskog kluba nisu napustili svlačionice.

Iz sigurnosnih razloga oni su još uvijek unutar stadiona. Policija će se pobrinuti da oni budu maksimalno sigurni.

"Tek nakon što se okolica stadiona potpuno evakuiše i kada se preduzmi sve neophodne mjere, igrači Fenerbahčea će biti ispraćeni prema aerodromu", navode turski mediji.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ministar unutrašnjih poslova Ali Yerlikaya najavio je veliku istragu u ovom slučaju. Niko od huligana neće proći bez kazne i najavljena su ekspresna hapšenja.

Interesantno je svakako da je ovaj meč sudio Halil Umut Meler, čovjek koji je prije nekoliko mjeseci pretučen na stadionu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi