Fener je imao sve pobjede do večeras, pa doživio neočekivano pred svojim navijačima

Kiks Džeke i saigrača

Fener je imao sve pobjede do večeras, pa doživio neočekivano pred svojim navijačima

Edmir Škorić

Fudbaleri Fenerbahčea imali su nestvarnih 19 pobjeda u nizu na početku nove sezone, no njihovoj seriji večeras je došao kraj.

Fenerbahče je pred svojim navijačima ugostio Trabzonspor i svi su bili uvjereni da će to biti jubilarna 20. pobjeda u 20. utakmici u sezoni 2023/24, ali uslijedio je zaista hladan tuš, pošto su gosti u sjajnom meču potpuno zasluženo slavili sa 3:2.

Trabzonspor je poveo u 10. minuti. Edin Višća je sjajno prošao po lijevoj strani i ubacio, a Onuachu glavom pogodio za 1:0 vodstvo gostiju.

Tim rezultatom se otišlo na odmor, a onda šok na startu drugog dijela jer je Ozdemir povisio na 2:0. Minut nakon toga Nicolas Pepe trese mrežu Fenera i gosti su imali ogromnih 3:0.

Vratila se nada domaćima u 61. minuti kada je Dušan Tadić pogodio sa bijele tačke, no onda je Yuksek u 78. minuti dobio drugi žuti, odnosno crveni karton i tu su završene sve nade Fenerbahčeovih igrača i navijača.

Oglasi

Ipak, sa igračem manje izborili su domaći još jedan penal, ali je Tadić promašio ovaj put. Ipak, penal je ponovljen, a srbijanski reprezentativac iz drugog pokušaja sigurniji za 2:3. Ponadali su se svi na stadionu da se može i sa igračem manje izvući barem bod, ali je u petoj od 10 minuta nadoknade Trabzon dolazi do četvrtog gola, no VAR ga poništava zbog faula i ostaje 3:2.

Nakon svega što su uradili ove sezone, ovo danas niko nije mogao da očekuje, ali moralo je negdje da se prekine.

Fener ostaje drugi sa 30 bodova, no novi lider ovog kola je Galatasaray koji ima 31 bod. Treća je Adana sa 20 bodova, četvrti Trabzonspor sa 19, koliko ima i petoplasirani Bešiktaš.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Imaće Edin Džeko i saigrači još jedan težak zadatak jer narednog vikenda gostuju u Adani, a prije toga imaju evropski meč. U četvrtak će gostovati Ludogorecu.

Edin Džeko je večeras odigrao 80 minuta, ali nije uspio pronaći put do mreže i ostao je na 10 golova, koliko ih ima i Galatin Mauro Icardi.

Top Komentari

Utakmica produzena 12 minuta, dva penala za Fner to jest Tadica, drugi penal Tadic promasi, onda mu sudija da ponovi penal, kako bi Tadic dao drugi gol, pa ovo nema nigdje, plus ponisten cetvrti regularan gol Trabzona, nakon VARA, gol biva ponisten, pa sudija je bio 12-ti igrac Fenera i dzaba nije im uspio pomoci, sad ce Fener kiksati, protiv Galatasaraja, Besiktas, Adana Demirspor, Kasimpasa itd, nema nista od titule, Galata ce biti sampion.
3 0
user1616764653
Prva ozbiljna ekipa i popušili
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi