Fenomen s Koševa vodi kadete Sarajeva prema tituli

Nova dva pogotka Nedima Hadžića

Fenomen s Koševa vodi kadete Sarajeva prema tituli

A. Beganović, foto: A. Berbić

U okviru 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za kadete Sarajevo je na domaćem terenu sa ubjedljivih 7:1 savladalo Borac.

Mladi fudbaleri Bordo ekipe su i u duelu sa Borcem pokazali snagu. Od prvog sudijskog zvižduka krenuli su ofanzivno, a do odmora su riješili pitanje pobjednika pošto su već tada vodili 5:1.

U drugom poluvremenu mladi fudbaleri ekipe s Koševa su malo smanjili gas, no i pored toga su još dva puta uspjeli savladati golmana gostujuće ekipe za konačnih 7:1.

Ponovo je u dresu Sarajeva briljirao Fenomen s Koševa, Nedim Hadžić, koji je postigao dva pogotka, te je tako stigao do brojke od 37 postignutih pogodaka u sezoni.

Mrežu Borca još su pogađali Numan Kurdić, Ergin Mehuljić, Alen Mustafić, Armin Imamović i Đani Salčin, dok je počasni pogodak za ekipu iz Banja Luke postigao Nebojša Gvozdenović.

Na kraju treba dodati da Sarajevo sada ima četiri boda više od Željezničara koji je danas podijelio bodove sa Olimpicom (1:1) u derbiju 23. kola.

Premijer liga BiH za kadete, 23. kolo:

Sarajevo - Borac 7:1 (Hadžić 2x, Kurdić, Mehuljić, Mustafić, Salčin, Imamović / Gvozdenović)

SARAJEVO: Musemić, Kurdić, Tutundžić, Hadžić, Resić, Ragipović, Mehuljić, Islamović, Đokanović, Buljubašić, Mustafić. Još su igrali Šabanović, Civić, Imamović, Klarić i Salčin.

BORAC: Čađo, Javorac, Preradović, Gvozdenović, Nenad, Mrzić, Burgić, Gajić, Banović, Svjetlanović, Vuković. Još su igrali Zeljković, Dubravac, Mirčić, Ožegović i Ćeranić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi