Stigla nova trenerska smjena u Premijer ligi

Nakon serije slabih rezultata

Stigla nova trenerska smjena u Premijer ligi

A. Čaušević

Nakon Borca i Leotara još jedna klub je promijenio trenera u prvom krugu nove sezone Premijer lige. 

Do trenerske smjene došlo je na klupi Posušja, a Ferdi Milinu je presudio poraz u komšijskom derbiju protiv Širokog Brijega.

Širokobriježani su na svojoj Pecari slavili sa minimalnih 1:0 te tako ljutom rivalu nanijeli ukupno šesti poraz u prvih 11 kola.

Na sjednici Upravnog odbora Posušja odlučeno je da se Milin razriješi dužnosti, a ekipu će preuzeti njegov dosadašnji pomoćnik Goran Granić.

"Ovim putem obavještavamo javnost kako je na sjednici UO HŠK Posušje jednoglasno gospodin Ferdo Milin razriješen dužnosti šefa stručnog stožera HŠK Posušje."

"Ovim putem se zahvaljujemo gospodinu Milinu na svemu što je dao za naš klub i želimo mu mnogo sreće u nastavku njegove karijere. Ekipu će do daljnjeg voditi prvi pomoćnik Goran Granić", saopšteno je sa Mokrog Doca.

Oglasi

Posušje je prije tri kola u gostima pobijedio Leotar sa 0:1 i tada se uzdrmana Milinova stolica smirila, međutim dva uzastopna poraza od Širokog Brijega i Zrinjskog su doveli do otkaza.

[facebook]https://www.facebook.com/hskposusje1950/posts/pfbid058BqsCq6t9faeJHqCpEPXBmuENtQLyC9DAYKh172eEBBS7wSTSfyvtXm3wczP13Nl[/facebook]

Na 11 mečeva koliko je vodio Posušje uspio je skupiti isto toliko bodova. Ekipu ostavlja u zoni ispadanja što svakako u hercegovačkom klubu nisu planirali.

Nakon reprezentativne pauze Posušje gostuje Veležu, a ostaje da se vidi da li će tada ekipu voditi Granić ili će biti angažovano novi šef stručnog štaba.

Podsjećanja radi, ranije je u Borcu Nenada Lalatovića naslijedio Vinko Marinović, dok je u Leotaru Marka Vidojevića naslijedio Marko Maksimović.

Top Komentari

pitariistok
Najjace je kad ljudi misle da trener ima carobni stapic i da ce Posusje poslije smjene ovog covjeka proigrati ko Liverpool. Jednostavno ja ne razumijem zasto se covjeku ne pusti da radi i odradi barem jednu sezonu u komadu...
5 0
zilan66
Eto trebo je pobjediti zrinjski koji je bolji od njih i siroki u sirokom,da mi je znati ko im sjedi u upravi i ovako razmislja.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi