Minimalac Širokog Brijega protiv Posušja za povratak na prvo mjesto

Premijer liga BiH

Minimalac Širokog Brijega protiv Posušja za povratak na prvo mjesto

E. Oštraković

Danas su odigrane utakmice 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Jedna od utakmica odigrana je u Širokom Brijegu gdje je domaća ekipa ostvarila minimalnu pobjedu od 1:0 protiv gostiju iz Posušja.

Prva šansa viđena je već u drugoj minuti kada Radić šutira glavom, ali lopta odlazi malo preko gola, te rezultat ostaje 0:0.

U prvih petnaest minuta viđene su još dvije jako dobre prilike za Široki, te zicer za goste iz Posušja, ali rezultat se nije mijenjao.

Najbolju šansu u prvom poluvremenu imao je Pejić koji je nakon asistencije Ćavara sjajno šutirao, ali na odmor se otišlo pri rezultatu 0:0.

Jedini gol na utakmici viđen je u 50. minuti. Kuprešak je sjajno šutirao nakon dodavanja Rozića i pogodio za 1:0.

Oglasi

Gosti su u posljednjih petnaest minuta krenuli po bod. Imali su nekoliko jako dobrih prilika, ali rezultat se nije mijenjao.

Najbolju šansu za izjednačenje imao je Pavković u 87. minuti utakmice, ali lopta nakon udarca Pakvoviča odlazi pored gola.

Nakon ove utakmice Široki Brijeg nalazi se na prvom mjestu na tabeli sa 19 osvojenih bodova, ali ima deset odigranih utakmica.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa druge strane Posušje je nakon ove utakmice na 11. mjestu na tabeli sa jedanaest osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi