Neočekivane vijesti za Zrinjski: Mogli bi otići na put koji nisu baš planirali
FOTO: EPA

Liga prvaka, prvo pretkolo

Neočekivane vijesti za Zrinjski: Mogli bi otići na put koji nisu baš planirali

Haris Zilić

Završene su i preostale utakmice prvog pretkola Lige prvaka gdje je bilo dosta zanimljivo, a vidjeli smo i iznenađenje, ako možemo tako reći.

Bh. prvak Zrinjski je jučer u prvoj utakmici savladao armenski Urartu sa 1:0 u gostima.

U slučaju da Plemići odbrane prednost u revanšu u Mostaru u drugom pretkolu bi išli na boljeg iz dvomeča Slovan Bratislava i Hespernage iz Luksemburga.

Upravo u tom meču večeras smo vidjeli zanimljiv rezultat.

Hesperange je u gostima u Bratislavi remizirao 1:1 i ima fin rezultat pred revanš u Luksemburgu tako da je sve otvoreno. Gosti su poveli sa 1:0 golom Stolza iz penala u 22. minuti, a izjendačenje Slovanu donio je Weiss u 25. minuti.

Oglasi

Cijelo drugo poluvrijeme Slovan je igrao sa igračem manje jer je iskusni Kucka u šestoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena dobio direktan crveni karton zbog nesportskog ponašanja.

Prvak Rumunije Farul je sa 1:0 savladao moldavski Sheriff i nosi prednost na revanš.

Švedski Hacken je savladao velški TNS sa 3:1 i ima vrlo dobru poiziciju pred revanš u Velsu.

Finski prvak HJK Helsinki je teže od očekivanog sa 1:0 bio bolji od prvaka Sjeverne Irske Larnea, tako da bi u revanšu u ovom duelu mogli biti uzbuđenja.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

U prvom meču dana kazahstanska Astana i gruzijski Dinamo Tbilsi remizirali su 1:1 tako da odluka pada u Gruziji u revanš utakmici. Pobjendik ovog duela u drugom pretkolu Lige prvaka ide na zagrebački Dinamo.

Top Komentari

user1665931807
Zrinjski još nije ni prošao, kad prođu onda nek planiraju,
4 2
789012455
Haha
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi