Jedan od Bosanaca napustio Ferencvaros

Rođen je u Ugljeviku

Jedan od Bosanaca napustio Ferencvaros

E. Ganibegović

Ferenvcaros godinama unazad nekako je poznat po igračima iz Bosne i Hercegovine, a sada je jedan igrač upravo rođen u našoj domovini napustio ovaj klub.

Prvak Mađarske ponovo je postao Ferencvaros i to nije nikakvo čudo s obzirom na to kakvu dominaciju ovaj klub ima na tlu pomenute države.

U ovom klubu igra i veliki broj bh. igrača poput Adnana Kovačevića, Eldara Ćivića, Amera Gojaka i Muhameda Bešića.

Donedavno je dres ovog kluba nosio i Stjepan Lončar koji je trenutno član belgijskog Kortrijka, a sada je jedan igrač iz BiH i napusio Ferencvaros.

Nakon što je već odavno poznato da za ovaj klub više neće nastupati Adnan Kovačević te da će potražiti novi angažman, sada je jasno da Ferencvaros napušta i Željko Gavrić.

Oglasi

Ovaj čovjek ustvari je bivši mladi reprezentativac Srbije. U omladinskim selekcijama ove zemlje upisao je 26 nastupa i četiri pogotka.

Uz srbijanski ima i bh. pasoš jer je rođen u Ugljeviku, pa je tako Bosanac po geografskoj odrednici, iako nikada nije nastupao za neku od selekcija Bosne i Hercegovine.

Štaviše, ovaj krilni napadač je prethodnu sezonu proveo u Dunajskoj Stredi na posudbi, te je na 16 nastupa postigao četiri pogotka i dodao dvije asistencije, 

On će i sljedeće sezone igrati za pomenuti slovački klub, te će i zvanično napustiti Ferencvaros. Ostaje da vidimo da li će Mađari za njega naplatiti neki novac, s obzirom na to da ima ugovor do ljeta 2025. godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi