Fergunsonov vojnik objavio kraj karijere

Na svoj 38. rođendan

Fergunsonov vojnik objavio kraj karijere

S. Grebović

Legendarni fudbaler reprezentacije Irske i bivši defanzivac Manchester Uniteda John O'Shea odlučio je da stavi tačku na svoju fudbalsku karijeru.

U svojoj bogatoj karijeri odigrao je 683 utakmica od kojih 118 za reprezentaciju Irske, a podigao je ukupno 14 trofeja. 

Sa Crvenim đavolima i Fergunsonom je osvojio sve što se moglo osvojiti u domaćim okvirima. Tako se okitio sa pet titula engleske Premier lige, četiri puta je osvojio Community Shield, jednom FA kup, Ligu prvaka i jedno Svjetsko klupsko prvenstvo.

Nema sumnje da će ostati upamćen kao jedan od istinskih vojnika velikog Sir Alexa Fergunsona kod kojeg je imao beskrajno povjerenje. U crvenom dresu nastupio je na 394 utakmice, a postigao je 15 pogodaka.

Osim Manchester Uniteda, nosio je dresove Sunderlanda i Readinga, koji će se ispostaviti kao klub u kojem će okončati karijeru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, danas je Irac napunio 38. godinu života. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti