Ferguson je propustio samo dvije utakmice u karijeri, a jedan od razloga je De Gea

Znao je da je nešto posebno

Ferguson je propustio samo dvije utakmice u karijeri, a jedan od razloga je De Gea

Endin Čaušević

Legendarni trener Manchester Uniteda, Sir Alex Ferguson, u svojoj karijeri propustio je samo dvije utakmice Crvenih đavola, ali za to je imao uvijek dobar razlog.

Nekadšnji trener golmana Manchester Uniteda, Eric Steele, koji je radio u vrijeme Fergusona otkrio je da je škotski stručnjak u 27 godina karijere na Old Traffordu propustio samo dvije utakmice ovog kluba. Ispostavilo se da je oba puta imao fantastične razloge, a jedan od njih bio je i David de Gea.

"Sjećam se da je Ferguson propustio samo dvije utakmice dok je bio trener Manchester Uniteda. Prvi put se to desilo 2000. godine kada mu se ženio sin i jednostavno to nije mogao propustiti. Drugi put? To je bilo kada je išao skautirati Davida de Geu", rekao je Steele, te nastavio:

"Pokazao sam mu tada snimak 19-godišnjeg De Gee i vjerovao sam da je on pravi golman za nas. On je to pogledao, a zatim je otišao gledati meč Atletico Madrid-Valencia i nije bio na klupi Uniteda u meču Liga kupa protiv Scunthropea".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ferguson je bio oduševljen odbranama De Gee koji se tada kao grom iz vedra neba pojavio na golu Atletico Madrida. Njemu je bio dovoljno samo nekih sat vremena utakmice da se uvjeri da je De Gea pravi izbor za United.

"David je briljirao na toj utakmici i Sir Alex je nakon 65 minuta znao da ga moramo kupiti. Znali smo koliko će nam donijeti i odmah smo reagovali. David je nekada znao griješiti, ali ga Fergie nikada nije kritikovao i uvijek mu je davao veliku podršku. Eto, pogledajte kako David brani već godinama i sve će vam biti jasno", dodao je Steele.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ArminA
Ma najbolji golman trenutno ,kakvu odbranu ima ispred sebe dobro je da ima volje ikako braniti...
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi