Više nema dileme koga će u narednoj sezoni voditi Jose Mourinho
United ove sezone pod palicom Josea Mourinha igra dosta slabo u Premier ligi, a teško je očekivati da Crveni vragovi na kraju izbore Ligu prvaka, što bi svakako bio neuspjeh

Agent Portugalca Jorge Mendes otklonio sve sumnje

Više nema dileme koga će u narednoj sezoni voditi Jose Mourinho

Edmir Škorić

Portugalski menadžer Jorge Mendes je danas potvrdio kako će Jose Mourinho ostati menadžer Manchester Uniteda.

Manchester je u posljednja tri prvenstvena meča remizirao (Crystal Palace, Southampton i Arsenal, op.a) i predaleko je od pozicija koje vode u Ligu prvaka, a o nečemu više i da ne govorimo.

Možda bi mnogi navijači slavnog kluba s Old Trafforda rado da Mourinho ode, ali po svemu sudeći Posebni će da ostane dio projekta. Očito je da mu vjeruju čelnici kluba.

"Postoje glasine da će Jose Mourinho napustiti Manchester United. To je velika laž. Jose je jako sretan u klubu, ali i klub je zadovoljan s njim i njegovim radom. S Manchesterom ima višegodišnji ugovor i potpuno je posvećen izgradnji jednog velikog projekta", kratko je poručio Mendes.

Prethodno danas je objavljeno u nekim engleskim medijima da će Tottenhamov menadžer Pochettino naslijediti Mourinha, ali kako sada stvari stoje, na Old Traffordu će i dalje glavnu riječ voditi Mourinho.

Manchester United će teško do Lige prvaka

Mourinho je osvajao Evropsku ligu s Unitedom, a ove sezone izborio je osminu finala Lige prvaka, no u Premier ligi tim izgleda očajno.

Svjestan je Mourinho da će biti jako teško osvojiti jednu od prve četiri pozicije na kraju sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ove godine imamo još više problema. Znali smo da će biti tako i prije nego što je prvenstvo počelo. Sada nam preostaje da osvojimo što je moguće više bodova, ali malo je reći da nam treba čudo da završimo među četiri najbolja tima na kraju sezone".

Sve u svemu, ako ne bude nekih većih promjena, navijači Uniteda će još da grizu nokte od nervoze, ali poznavajući Mourinha, mogao bi istrajati i na kraju pronaći način da se donese neki važan trofej na Old Trafford.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Babo
Neće ti taj Božića dočekati a kamoli iduću sezonu hahhahaha
17 4
Admir72
Ma,ne radi se samo o trofejima nego o načinu na koji igra junajted, pa to je očajno, brani se protiv tri puta slabijih
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi