Ancelotti i Perez u sukobu zbog igrača kojeg je predsjednik Reala odlučio prodati

Šta će biti od svega?

Ancelotti i Perez u sukobu zbog igrača kojeg je predsjednik Reala odlučio prodati

Edmir Škorić

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti ne voli da mu se miješaju u posao, pa čak ni predsjednik kluba Florentino Perez.

Godinama unazad Perez vedri i oblači Realom i uglavnom je imao dobre odnose sa trenerima, kojima je ispunjavao mnoge želje, ali naravno i ovaj uspješni madridski poduzetnik ima želju da donosi neke odluke za koje smatra da su ispravne i koje bi bile dobre za Real.

Tako je Florentino još prije nekoliko mjeseci odlučio da postavi na transfer listu Ferlanda Mendyja. Ioanko se radi o igraču koji nije oduševio iako je u Madrid došao još u ljeto 2019. godine za 48 miliona eura.

Ovaj 28-godišnjak je posebno lošu partiju odigrao u osmini finala Lige prvaka protiv Leipziga.

Francuz je upisao 29 nastupa u tekućoj sezoni i uspio je postići jedan gol, te je uz Frana Garciju jedan od dva lijeva beka u timu. A upravo se ta pozicija smatra najslabije popunjenom u Madridu, zbog čega se odavno radi na dovođenju Alphonso Daviesa iz Bayerna.

Oglasi

Perez je odlučio da proda Mendyja jer mu ugovor ističe već u junu 2025. godine, jer ionako vjeruje da će dolaskom Daviesa postati suvišan, ali Carlo Ancelotti se protivi toj odluci i Perezu je rekao da mu je Francuz potreban i u narednoj sezoni.

64-godišnji italijanski stručnjak smatra da bi Mendy trebao da ostane kao drugi izbor na poziciji lijevog beka nakon Daviesa, jer mu mladi Fran Garcia nije ulio dovoljno povjerenja. Mendy je bio starter na 12 od posljednnih 14 utakmica i svojim je igrama "kupio" Ancelottija.

Otkako je napustio Lyon u ugovoru vrijednom 48 miliona eura u ljeto 2019., Mendy je odigrao ukupno 162 utakmica za Los Blancose. 28-godišnji bočni defanzivac pomogao je trenutno vodećim igračima La Lige u podizanju osam trofeja dosad.

Ostaje ad se vidi šta će na kraju biti s njim, hoće li ga Perez prodati ili će na nagovor Ancelottija ostati do isteka ugovora, a naravno treća opcija je produženje ugovora sa kraljevskim klubom, no na kraju će Perez i Ancelotti sve to morati da riješe sastankom oči u oči.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ova situacija oko Mendyja sasvim sigurno neće pretjerano brinuti navijači Reala, koji sada razmišljaju samo o Kylianu Mbappeu, te ostalim potencijalnim pojačanjima po svemu sudeći novog prvaka Španije.

Madriđani su na dobrom putu da osvoje novu titulu, a u Ligi prvaka također žele trofej, ali već u četvrtfinalu čeka ih jedan od najtežih rivala jer moraju da odmjere snage sa Manchester Cityjem, aktuelnim prvakom Evrope.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
Dobro došao Davies !!!
2 0
Baron22
Nek ide mendy na posudbu u truhli bayern ako hoće hahahahahaha hahahahahaha hahahahahaha hahahahahaha hahahahahaha hahahahahaha
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi