Zvijezda Cityja saopštila da odlazi, a Guardiola ostao u šoku: "Od vas čujem, pitat ću ga lično"
Foto - EPA

Fernandinho nakon devet godina odlazi

Zvijezda Cityja saopštila da odlazi, a Guardiola ostao u šoku: "Od vas čujem, pitat ću ga lično"

Midhat Šljivak

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola bio je poprilično iznenađen zbog vijesti koju je danas čuo od novinara. Iskusni brazilski veznjak Fernandinho (36) objavio je kako napušta Manchester City na kraju sezone i šokirao je menadžera tima.

Iskusni veznjak će početkom maja proslaviti svoj 37. rođendan. Jasno je da je njegova igra polako u padu, pa i City nema namjeru da mu produži ugovor koji ističe na kraju sezone.

Fernandinho će napustiti klub nakon devet godina, ali nema namjeru da završi karijeru. Želi još igrati.

"Želim igrati. Vratit ću se u Brazil, to je sigurno. Odlučio sam to s porodicom, to mi je najbitnije", rekao je Fernandinho.

Njegov potez iznenadio je menadžera Cityja Pepa Guardiolu.

"Nisam znao za to. Od vas čujem. Zaista nisam znao. Vidjet ćemo, nisam znao da će se to dogoditi. Pitat ću ga lično, on je bitan igrač u svlačionici", rekao je Guardiola.

Fernandinho je devet godina proveo u Manchesteru. Stigao je 2013. godine iz ukrajinskog Shakhtara za 34 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Godinama je Brazilac bio veoma bitan faktor u igri Cityja. Odigrao je 373 utakmice i postigao je 25 golova.

S Građanima je Fernandinho osvojio četiri titule prvaka Engleske, jedan FA Cup i Community Shield te šest trofeja EFL Kupa.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi