Fernandinho otkrio svoj idealan sastav i iznenadio izborom defanzivne linije

Malo ko je mogao očekivati ovaj dvojac u odbrani

Fernandinho otkrio svoj idealan sastav i iznenadio izborom defanzivne linije

E. Čaušević

Brazilski veznjak Fernandinho uskoro bi trebao potpisati novi ugovor s Manchester Cityjem.

Njegov trenutno ugovor ističe na kraju sezone, ali će uskoro potpisati novi do ljeta 2021. godine. Iako ima već 34 godine očito je Fernandinho i dalje važan član ekipe Pepa Guardiole.

Dok traje reprezentativna pauza Fernandinho je dao intervju za medije u svojoj domovini. Jedno od pitanja bilo je da izabere svoj idealni sastav što je on uradio iako je imao mnogo dilema.

"Postoji baš mnogo fudbalera koji su nekako ostavili trag na mene, ali jednostavno ne mogu svi dobiti mjesto u idealnom sastavu. Znam da moram izabrati njih 11 i to ću nekako da uradim", rekao je Fernandinho, a zatim se "bacio na posao".

U Fernandinhovom idealnom sastavu ima dosta iznenađenja, a tu su: Dida, Lahm, Rafa Marquez, Cordoba, Maldini, Pirlo, Zanetti, Seedorf, C. Ronaldo, Messi, Ronaldo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Fotografija Barça BiH.

Mnogi su iznenađeni izborom zadnje linije u kojoj su Rafa Marquez i Cordoba, ali je Fernandinho objasnio da su oni za njega bili idealni štoperi iako je sigurno bilo mnogo boljih igrača na ovim pozicijama.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti