Bernardo Silva suspendovan zbog rasističkih komentara na račun saigrača

Dobio i novčanu kaznu

Bernardo Silva suspendovan zbog rasističkih komentara na račun saigrača

E. Čaušević

Bernardo Silva se prije dva mjeseca našao na velikom udaru javnosti zbog komentara na račun svog saigrača iz Manchester Cityja, Benjamina Mendyja.

Silva je optužen da je na rasnoj osnovi vrijeđao Mendyja iako je to uradio nesvjesno. Portugalac je objavio fotografiju svog saigrača iz djetinjstva, ali svi su to protumačili kao rasistički ispad veznjaka Manchester Cityja.

No, to nije bilo sve jer su potom njegovi fanovi na Twitteru pronašli još jedan video u kojem je ponovo imao rasistički komentar na račun svog saigrača. Tada je Silva snimio Mendyja i pitao ga je: "Zašto je go i bez majice" aludirajući na to da se čini tako jer Mendy nosi crnu majicu.

Engleski mediji su žestoko osudili ovakvo ponašanje Portugalca koji se oglasio i poručio da je to bila samo šala. No, FA je nakon svega pokrenuo istragu, te su danas objavili kaznu za Silvu.

"Bernardo Silva je suspendovan na jednu utakmicu u Premiershipu i morat će platiti 50.000 funti jer je prekršio pravila", saopštili su danas iz FA.

Portugalac je spornu fotografiju objavio 21. septembra nakon što je City pobijedio Watford sa 8:0.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benjamingst
U nasoj BiH kad velicaju ratne zlocince badu nagradjeni od politicara...
7 0
mer12
gluposti cccc
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi