Ne otpisujte City: Pep u januaru dobija novac za nova pojačanja

Građani ne odustaju od titule

Ne otpisujte City: Pep u januaru dobija novac za nova pojačanja

E. Škorić

Manchester City je u nedjelju poražen na Anfieldu od Liverpoola s 3:1, što je ozbiljan udarac na ambicije Građana u ovoj sezoni.

City brani titulu i djelovao je kao najozbiljniji kandidat da je ponovo osvoji, ali račune Pepu Guardioli barem za sada pomrsio je Liverpool.

Sada je Liverpool na +9 u odnosu na City, a Guardiola je svjestan da u januaru mora da posegne za određenim pojačanjima kako bi do kraja ostao konkurentan u borbi za prvo mjesto.

Dosta je bitnih igrača povrijeđeno na Etihadu, prethodno je iskusni stoper Vincent Kompany otišao, bliži se i trenutak kada će otići David Silva i Sergio Aguero, pa će biti neophodna pojačanja.

Phil Foden je trebao da bude ta svježina u veznom redu i zamjena za Silvu, ali Pepu stvari ne idu po planu, mada mu najviše glavobolje zadaje zadnja linija i učestale povrede, zbog čega je stopera jedno vrijeme igrao veznjak Fernandinho.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prema pisanju otočkih medija, čelnici Cityja dat će odriješene ruke Pepu da već u januaru dovede 2-3 kvalitetna pojačanja. Njemu će za pojačanja biti na računu najmanje 100 miliona funti.

Glavni je cilj dovesti jednog kvalitetnog stopera, jednog igrača na poziciji centralnog veznog i napadača. Ne navode se imena igrača koje Pep želi, no sigurno je da ovaj stručnjak već ima zacrtan plan i samo čeka da ga sprovede.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GGAAZZIIJJA
CUJ cilj dovesti kvalitetnog stopera, a DOPINGOVANI GAD vec zgruhao 250 miliona eura u odbranu(Stones, Otamendi, Mendy, Walker, Mangala)..Nije do tebe, do Messija je, sa njim bi i Odovic osvojio Ligu Sampiona...Ti si samo dobro upqkovani UBLEHAS..
4 3
Pljuc
Pišete gluposti, navijam za lfc ali gdje su Lester i čelsi u vašim pretpostavkama?trenutno ispred šitija a ja kao navijač lfc njih ne bi otpisivao bez obzira na sitijev novac!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi