Rezultati kriminalni, a Savez samo mijenja selektore i nikome ne odgovara

Smijenjen Fernando Santos

Rezultati kriminalni, a Savez samo mijenja selektore i nikome ne odgovara

Eldar Ganibegović

Fudbalski savez svake zemlje zadužen je da dovede selektora, između ostalog, i A reprezentacije. Međutim, postoje Savezi u kojima čelnici bez imalo stida i srama mijenjaju selektore i nikome ne odgovaraju za loš izbor selektora, nakon što se ostvare loši rezultati.

U Fudbalskom savezu Poljske burno je još nakon povratka iz Katara sa Svjetskog prvenstva gdje je Poljska ispala u osmini finala od Francuske.

Problem su bile obećane premije za reprezentativce Poljske, a najviše se u opštem bunilu istakao kapiten ekipe Robert Lewandowski.

U takvom ozračju i lošoj atmosferi, smijenjen je selektor Micnievicz, a na njegovo mjesto postavljen je Fernando Santos koji se razišao s Portugalom.

Međutim, u jako lošoj atmosferi rezultati nisu nimalo dobri. Nakon pet mečeva u grupi E Poljska ima tek šest bodova i vjerovatno će ostati bez direktnog plasmana na EURO.

Oglasi

Prije nekoliko dana Poljska je poražena u Tirani od Albanije s 2:0 u 6. kolu kvalifikacija i to je bila kap koja je prelila čašu. Spominjalo se da će Fernando Santos dobiti otkaz, a to je sada i potvrđeno.

"Poljska fudbalska federacija obavještava da je od 13. septembra 2023. godine selektor Fernando Santos prestao da obavlja svoje dužnosti kao selektor reprezentacije", saopšteno je iz PZPN-a (FS Poljske).

Na čelnicima PZPN-a je sada da što prije nađu selektora makar kao prijelazno rješenje, s obzirom na to da se nove utakmica kvalifikacija igraju već u oktobru.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Ne mogu da razumijem, osjećam se bespomoćno. Imali smo problema od početka kvalifikacija", rekao je Robert Lewandowski nakon posljednje utakmice, pa dodao:

"Pitam se šta se dogodilo s timom koji je, sa skoro istom postavom, igrao mnogo bolje. Znam da imamo potencijal da igramo bolje i pobijedimo."

Top Komentari

Mowzilla
Mozda i kod nas nije bilo premija nakon one pobjede protiv Islanda, pa se poljuljala atmosfera...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti