Kao grom iz vedra neba: Reprezentaciju je doveo do katastrofe, ali još ima podršku
FOTO: EPA

Ništa od otkaza

Kao grom iz vedra neba: Reprezentaciju je doveo do katastrofe, ali još ima podršku

Haris Zilić

U poljskom fudbalu stvari su daleko od idelanih, a vrlo moguće je da Lewandowski i društvo ostanu bez plasmana na EURO 2024. godine što bi bilo ravno katastrofi.

Posljednji udarac Poljska je doživjela u septmebarskom ciklusu, poraženi su u Albaniji sa 2:0 i sada ne ovise više o sebi.

Do kraja kvalifikacija moraju dobiti tri utakmice i nadati se da će im se barem neki rezultat poklopiti iz ostalih mečeva.

Nimalo ugodna situacija, a poljska javnost je jučer brujala o otkazu selektoru Fernandu Santosu, međutim danas stižu iznenađujuće vijesti.

Bez obzira na loše rezultate, Poljaci Santosa ostavljaju na mjestu selektora do kraja kvalifikacija?

Oglasi

Poljaci imaju duele protiv Fraskih Ostrva i Moldavije, a zatim i vjerovatno odlučujući meč i derbi grupe protiv Češke.

Ako ne uspiju kroz kvalifikacije Poljacima ostaje šansa u baražu kojeg su izborili kroz Ligu nacija.

Poljski mediji pišu da se situacija iznenada okrenula jer je portugalski sturčnjak imao veoma jak ugovor sa Savezom i finansijski bi bilo veoma loše da mu uruče otkaz.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Santos će dobiti povjerenje do kraja kvalifikacija, a vjerovanto i u utakmicama baraža ako Poljaci tamo završe.

U Savezu također smatraju da je promjena selektora u pola ciklusa pogubna za igrače i selekciju i vjeruju da Santos u oktboru i novembru može oporaviti tim i vratiti na pravi put.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi