Sudbina nije bila da ponovo dođe u BiH, sada je dobio posao u novoj reprezentaciji

Dojučerašnji selektor Portugala

Sudbina nije bila da ponovo dođe u BiH, sada je dobio posao u novoj reprezentaciji

Eldar Ganibegović

Nakon Svjetskog prvenstva Portugal se rastao sa selektorom Fernandom Santosom, koji će sada postati novi selektor Poljske.

Čovjek s kojim je Portugal osvojio Evropsko prvenstvo i Ligu nacija postao je bivši nakon ispadanja u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru.

Sada je Santos dobio novi posao, a radi se o mjestu selektora reprezentacije Poljske koja je također prekinula saradnju sa selektorom nakon Mundijala.

Paulo Bento i Sarajlija Vladimir Petković bili su kandidati za ovo mjesto, no prema svemu sudeći posao će dobiti Santos.

Prema Kacperu Sosnowskom, novinaru Sport.pl portala, Fernando Santos je sletio u Varšavu u ponedjeljak poslijepodne.

Prije Portugala Fernando Santos je bio selektor reprezentacije Grčke, te se nije dobro proveo kada je dolazio u Bosnu i Hercegovinu.

U martu 2013. godine protiv Grčke smo igrali jendu od ključnih utakmica u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Safet Sušić tada je taktički uništio Fernanda Santosa, Zmajevi su odigrali perfektnu utakmicu i na kraju slavili rezultatom 3:1.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U kvalifiakacionoj grupi za naredno Evropsko prvenstvo sa Zmajevima se nalazi i Portugal, a eto nije bila sudbina da se Santos ponovo sastane protiv naše reprezentacije.

Ko zna, možda se sretnemo u Njemačkoj naredne godine. 

Top Komentari

a1ska
Kako mislite Safet ga takticki unistio? Kakva je bila taktika? Veze to nema sa istinom. Taktika nije imala nikakvu ulogu. Radilo se o tome da je dobila kvalitetnija ekipa i to je to. Safet nikoga nije takticki unistio nikada do sad.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi