Gerrard na pragu neočekivanog angažmana: "Čeka se njegova konačna odluka"

Nije se proslavio u Aston Vili

Gerrard na pragu neočekivanog angažmana: "Čeka se njegova konačna odluka"

Samir Mlaćo
Legendarni Steven Gerrard mogao bi uskoro sjesti na selektorsku klupu. Naime, Gerrard je kandidat za klupu reprezentacije Poljske.

Potvrdio je to uvijek u transfere dobro upućeni Fabrizio Romano. On navodi da će bivši član Liverpoola zapravo donijeti konačnu odluku.

“Čeka se njegova konačna odluka“, napisao je Romano.

Gerrard je posljednji angažmann imao na klupi Aston Vile i jasno je da želi krenuti u nove izazove. Radio je i sa nadama Liverpoola te u Glasgow Rangersu. U oktobru prošle godine se razišao sa Aston Vilom.

Poljska se nakon Svjetskog prvenstva u Kataru razišla sa Czeslawom Michniewiczusom, koji je ustvari dobio otkaz.

Čovjek koji je ostvario sve ciljeve koje je pred njega postavio Fudbalski savez Poljske dobio je otkaz.

Oglasi

Prvo se kroz baraž plasirao na Svjetsko prvenstvo, zatim osigurao ostanak u A diviziji Lige nacija, a ondai  po prvi put nakon 36 godina odveo Poljsku u osminu finala Svjetskog prvenstva.

Ništa to nije bilo dovoljno da Michniewicz zadrži posao kao selektor selekcije Poljske.

"Nakon mnogo sastanaka i analiza, donijeli smo tešku odluku da prekinemo saradnju. Michniewicz je iskusan trener i uvjeren sam da neće morati dugo čekati na ponude za posao", rekao je predsjednik poljskog saveza Cezary Kulesza par dana uoči nove godine.

Michniewicz nije navodno bio u dobrim odnosima sa nekoliko važnih igrača, prije svega Robertom Lewandowskim.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Napetost u momčadi bila je tolika da je prije finala Svjetskog nogometnog prvenstva, na koje je Kulesza doletio u Dohu u društvu glavnog tajnika Lukasza Wachowskog, predsjednik FS Poljske primio uznemirujući telefonski poziv. Kako smo utvrdili, Robert Lewandowski je nazvao. Nakon događaja posljednjih sedmica, nije mogao zamisliti daljnju saradnju s Michniewiczem. Situacija je bila toliko nervozna da su neki igrači čak počeli signalizirati da bi ostanak 52-godišnjaka na poziciji značio kraj njihovih reprezentativnih karijera", piše Interija.

Gerrard bi tako čekalo mnogo posla. Morao bi riješiti prvo probleme u svlačionici, a zatim selektirati ekipu za nove izazove. Gerrard je bio i kandidat za klupu selekcije Engleske no to se na kraju nije desilo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi