Rekordi ga sami jure: Ronaldo ima priliku da u Kataru ispiše historiju!

Nevjerovatani Portugalac

Rekordi ga sami jure: Ronaldo ima priliku da u Kataru ispiše historiju!

E. Ganibegović

Portugal se sinoć plasirao na Svjetsko prvenstvo u Kataru. 

Evropski prvak iz 2016. godine nije dozvolio iznenađenje u finalu baraža, te je pogocima Brune Fernandesa savladao Sjevernu Makedoniju s 2:0 te obezbijedio učešće na Mundijalu.

Za Cristiana Ronalda bit će ovo peto učešće na Svjetskim prvenstvima u nizu, nakon što je 2006. godine nastupao u Njemačkoj, četiri godine kasnije u Južnoj Africi, 2014. u Brazilu, te 2018. godine u Rusiji, a osim njega taj podvig ostvarit će i Lionel Messi.

Pored njih dvojice, to su još uspjeli uraditi samo Lothar Matthaus (Njemačka), Gianluigi Buffon (Italija, te Antonio Carbajal Rafael Marquez (Meksiko).

Za Ronalda će ovo biti jedinstvena prilika da postavi još jedan rekord - da postigne gol na petom Svjetskom prvenstvu u nizu što do sada nikome nije pošlo za rukom.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

CR7 je postigao po jedan gol na svoja prva tri Svjetska prvenstva, da bi u Rusiji bio strijelac četiri puta. 

Ovaj uspjeh ostvario je na Evropskim prvenstvima. Godine 2004. u rodnoj zemlji postigao je dva gola, četiri godine kasnije u Austriji i Švicarskoj jedan, 2012. u Poljskoj i Ukrajini tri, u Franucskoj 2016. kada su osvojili prvenstvo također tri, a 2021. pet, na prvenstvu koje se održavalo širom Evrope.

Top Komentari

denimen9
Brojevi ne lažu. I zato je Ronaldo najbolji svih vremena.
10 4
Klicko
Penalty tap in machine.Cr7
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi