"Mnogo sam patio, da nismo otišli u Katar..."

Izjava nakon Makedonije

"Mnogo sam patio, da nismo otišli u Katar..."

Eldar Ganibegović

Portugal je sinoć čekirao kartu za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Evropski prvak iz 2016. godine nije dozvolio iznenađenje kao Italija te je u finalu baraža s 2:0 izbacio Sjevernu Makedoniju, a strijelac oba pogotka bio je Bruno Fernandes.

Posebno se istakao i 39-godišnji stoper Pepe, koji je nakon utakmice dao vrlo emotivnu izjavu, što baš i nije karakteristično za njega.

"Mnogo sam patio posljednjih dana. Svi znate da mnogo brinem o sebi, ali ovaj put to nije zavisilo od mene. Bilo mi je jako teško što nisam mogao da pomognem ekipi protiv Turske. Ipak, sretan sam što sam se na vrijeme oporavio i dao svoj doprinos da se Portugal plasira na Svjetsko prvenstvo", kazao je igrač Porta i dodao:

"Zaslužili smo ovaj uspjeh, bilo je pozitivne energije u kampu i to nam je donijelo mjesto u Kataru. Bila bi nepravda da se nismo kvalifikovali na Svjetsko prvenstvo jer imamo veliki kvalitet."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Podsjetimo, osim Portugala na Svjetsko prvenstvo plasirala se i Poljska koja je savladala Švedsku, a na trećeg evropskog putnika iz baraža sačekat ćemo minimalno du juna mjeseca.

Vels je u finalu jer je izbacio Austriju, no tek treba da se odigra polufinale Škotske i Ukrajine koje je odgođeno iz poznatih razloga.

Top Komentari

denimen9
Portugal osvaja SP. Cera prvi strijelac.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi