Selektor Portugala: Sudija je rekao da će mi se javiti kada pogleda slike i javio se...

Izvinjenje Portugalcima

Selektor Portugala: Sudija je rekao da će mi se javiti kada pogleda slike i javio se...

Edmir Škorić

Selektor Portugala Fernando Santos komentarisao je dešavanja s meča protiv Srbije u Beogradu.

Susret kvalifikacija za Mundijal u Kataru okončan je podjelom bodova (2:2), ali je Portugalu poništen čist gol u 93. minuti. Mitrović je izbio loptu nakon udarca Cristiana Ronalda, ali je bilo jasno da je ona cijelim obimom prešla liniju.

"Sudija Danny Makkelie nam se izvinio poslije utakmice. Rekao je da mu je neugodno. Bio sam u svlačionici zajedno s njim i izvinio se. Na travnjaku je rekao da će vidjeti slike i ako bude gol, javit će se da se izvini i tako je i bilo. To je drugi put da mi se izvinjavaju sudije nakon utakmice. Dok smo još bili tamo u terenu rekao sam mu da je lopta bila pola metra u golu. Sudije su ljudi i griješe, ali zato postoje VAR i gol-line tehnologija da bi se izbjegle ovakve stvari", rekao je Santos.

Govorio je i o reakciji Ronalda koji je bacio kapitensku traku i demonstrativno napustio teren prije kraja.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Ronaldo je vidio da je gol, apsolutno nije postojala nijedna prepreka da to i sudije vide. Zato je tako reagovao, kao i ostali igrači našeg tima".

Santos nije želio potvrditi hoće li se Portugalski noogmetni savez žaliti na propust sudija.

Top Komentari

dinass
Zao mi je i sudije i Portugala.Sudija je do tada odlicno sudio,posteno.Portugal je.na pravdi boga izgubio pobjedu.Zao bi mi bilo i Srbije jer su drugo poluvrijeme igrali hrabro i maksimalno borbeno i zasluzili bod bez obzira sto se pojedini nasi pravoslavci upale ko zub kojeg nemaju kad mi izgubimo. Jedino sto je pozitivno je sto se ovo desilo protiv jace reprezentacije dok su do sada uglavnom bile ostecene "manje reprezentacije"
10 1
user1582737595
Ko god kaže da ne treba Var samo pogleda ovu situaciju i sve mu bude jasno .
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi