Feyenoord bezuspješno pokušao dovesti Van Persieja

Ostat će u Fenerbahčeu

Feyenoord bezuspješno pokušao dovesti Van Persieja

Iskusni holandski napadač Robin van Persie će i naredne sezone nastupati za ekipu Fenerbahčea.

Iako je bilo govora da će se Van Persie vratiti u domovinu i potpisati ugovor sa Feyenoordom, od toga neće biti ništa što je potvrdio i fudbalerov menadžer Kees Vos.

"Novi trener Fenerbahčea računa na Van Persieja, a ni njemu se ne ide iz Istanbula. Iz ove perspektive, nije realno očekivati bilo kakav transfer ovog ljeta. Feyenoord ga je želio dovesti, ali u ovom trenutku to nije moguće. Nema razloga da Van Persie promijeni klub", rekao je agent bivšeg napadača Arsenala i Manchester Uniteda.

Robin van Persie je dijete Feyenoorda za koji je nastupao do 2004. godine, kada je prešao za Arsenal. U Londonu je proveo osam godina prije šokantnog transfera u Manchester United, da bi se 2015. godine skrasio u Fenerbahčeu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Za tim iz Istanbula je u prošloj sezoni odigrao 39 utakmica i postigao 18 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi