Pred revanš s Romom zvijezde Feyenoorda organizovale veliki iftar

Lijep gest usred ramazana

Pred revanš s Romom zvijezde Feyenoorda organizovale veliki iftar

E. Škorić

Nogometaši Feyenoorda Orkun Kökcü, Oussama Idrissi i Mohamed Taabouni priredili su večeras iftar za stanovnike Rotterdama.

Već skoro mjesec dana muslimani poste između izlaska i zalaska sunca tokom ramazana kako bi zahvalili Allahu i očistili svoje duše. To je za sve muslimane najljepše doba godine.

Nogometaši Feyenoorda odlučili su da u ponedjeljak prirede veliki iftar. Na ovu ideju došli su Oussama i Mohamed, da bi im se pridružio i Orkun. Na kraju su istu predložili svom klubu, koji je odmah prihvatio i pristao na organizaciju takvog događaja.

Iftar je obrok kojim se post prekida svake večeri kada sunce zađe. Za mnoge muslimane ovo je posebno doba dana za okupljanje tokom ramazana. Uz odabranu hranu i piće završava se post. Prije nego što su svi gosti trojice nogometaša sjeli za večeru, prvo su obišli Feyenoordov stadion.

Nakon riječi dobrodošlice nogometaša, post je prekinut hurmama i čašom mlijeka za one koji su to željeli, a onda je uslijedilo glavno jelo.

Oglasi

Gosti, uglavnom porodice koje žive u blizini kluba i stadiona, uživali su u raznim obrocima. Na jelovniku je između ostalog bila juha od leće, pileći paprikaš s rižom i pečenim povrćem i, naravno, baklava za desert.

"Juha od leće je bila jako ukusna", oduševljeno je uzviknuo jedan dječak.

Među prisutnima je bio i Faouzi Achbar, vijećnik za socijalnu skrb, društvo, sport i digitalnu uključenost u Rotterdamu. Iznimno cijeni inicijativu igrača. To vrijedi za cijeli klub. Svi, uključujući generalnog menadžera Dennisa Te Kloesea, dali su sve od sebe da usreće sve goste i prirede prekrasan iftar.

U deset sati navečer svi su jeli i igrači i njihovi gosti otišli su kućama. Još samo nekoliko dana posta i onda je vrijeme za Ramazanski bajram i kraj Ramazana.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Igrači Feyenoorda Kökcü, Idrissi i Taabouni nadaju se da će praznik dočekati kao polufinalisti Evropske lige, pošto u četvrtak igraju revanš četvrtfinala Evropske lige protiv Rome.

Nizozemski velikan slavio je sa 1:0 u prvoj utakmici, ali mnogo teže će biti u Rimu na Olimpicu protiv tima Josea Mourinha.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi