FIFA donijela bitnu odluku za igrače koji žele promijeniti reprezentaciju
Foto - EPA

Imat će olakšice

FIFA donijela bitnu odluku za igrače koji žele promijeniti reprezentaciju

M. Šljivak
Teme:

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) donijela je danas zanimljivu odluku o promjeni nacionalnih selekcija.

FIFA je izglasala rezoluciju po kojoj igrači mogu igrati za drugu reprezentaciju pod uslovom da do 21. godine nisu nastupili više od tri puta za jednu državu u neturnirskim utakmicama.

To znači da će bilo koji fudbaler koji ima želju da nastupi za neku drugu selekciju to bez većih problema moći da učini bez obzira na to što je ranije nastupao za drugu državu.

Jedini uslov je da nisu nastupili više od tri puta za ovu selekciju do svoje 21. godine u zvaničnim utakmicama, a sigurno je da će mnogi nacionalni timovi nakon ove odluke krenuti u angažovanje igrača.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Posebno se to odnosi na afričke zemlje koje imaju ogroman broj fudbalera koji su nastupali za određene evropske selekcije u kojima se na njih više ne računa.

Svakako jako dobra odluka FIFA-e jer će omogućiti fudbalerima da usprkos svemu nastupe za države koje ih žele, iako su ranije odabrali druge nacionalne timove.

Top Komentari

Benaris96
cekam komentar za Bechira hahaha
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi