FIFA završava karijeru jednom od najboljih napadača ovog vijeka, a Nusretu ne može ništa

Čeka ga drakonska suspenzija

FIFA završava karijeru jednom od najboljih napadača ovog vijeka, a Nusretu ne može ništa

Admin Čaušević

FIFA je tokom Svjetskog prvenstva dopustila niz propusta, najveći je svakako ulazak Nusreta Gokcea na ceremoniju dodjele medalja. I dok međunarodna fudbalska organizacija razmišlja šta uraditi sa turskim kuharom, jednom igraču bi svojim potezom mogla završiti karijeru. 

FIFA se prije i tokom Mundijala suočavala sa raznoraznim kritikama, a tako će biti i u narednim sedmicama posebice zbog propusta na završnoj ceremoniji.

Pokrenuta je istraga protiv Nusreta Gokcea zbog njegovog ponašanja kada se fotografisao i ljubio pehar svjetskog prvaka, ali za sada nema konkretnih poteza prema turskom kuharu.

Popularnog Salt Baea moglo bi spasiti njegovo poznanstvo sa predsjednikom FIFA-e Giannijem Infantinom pa bi mogao na kraju dobiti simboličnu kaznu.

Isto se ne može reći i za jednog od najboljih napadača ovog vijeka koji je nakon ispadanja sa Mundijala napravio pravi mali skandal zbog čega bi mu mogla biti i završena karijera.

Oglasi

Urugvaj je na Svjetstko prvenstvo stigao s velikim očekivanjima, bio je to posljednji turnir za generaciju Luisa Suaraza, Diega Godina, Edinsona Cavanija i još nekih fudbalera.

Urugvajci na kraju nisu uspjeli proći grupu, presudio im je iznenađujući poraz Portugala od Južne Koreje kada su igrači selekcije iz Južne Amerike rigali vatru na sudije.

Cavani je tom prilikom razbio VAR monitor i sada mu prijeti kazna od čak šest mjeseci neigranja. To bi praktično značilo i kraj karijere za sjajnog golgetera.

El Matador je obilježio jednu eru. Duže od decenije je briljirao na fudbalskim terenima i bilo bi zaista tužno da od fudbala od suspenzijom.

Sa istom visinom kazne se suočava i Jose Marija Gimenez koji je fizički napao službena lica te im uputio niz žestokih psovki.

Tako se vrlo lako može desiti da sezona za Gimeneza već sada bude okončana što bi sigurno predstavljalo žestok udaraca i za igrača i za Atletico Madrid.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Inače, Urugvajcima nisu strani skandali na Svjetskim prvenstvima. Tako je Luis Suarez 2014. godine ugrizao Giorgija Chiellinija zbog čega mu je bilo zabranjeno da četiri mjeseca igra fudbal dok je propustio i devet utakmica za reprezentaciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti