Manchester City prvak svijeta!
FOTO: EPA

Deklasirali Flumiense

Manchester City prvak svijeta!

Haris Zilić

U kolekciju trofeja Manchester City je večeras dodao i titulu prvaka svijeta, osvojivši FIFA klupsko prvenstvo i tako su na sjajan način završili nevjerovatnu 2023. godinu.

Građani su u finalu odigranom u Džedi na stadionu King Abdullah savladali osvajača Copa Libertadores brazilski Flumiense sa visokih 4:0.

Meč nije mogao bolje početi za aktuelne osvajače Lige prvaka. U prvoj minuti Alvarez pogađa za 1:0.

Rani pogodak engleskog tima kao da je uzdrmao Brazilce, a u 27. minuti Nino postiže autogol za 2:0 i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku meča u 52. minuti velika prilika za City, šutirao je Foden, lopta odlazi malo pored gola golmana Fabia.

Oglasi

Nakon toga dvije dobre prilike pred oba gola. Lewis u 60. minuti propušta šansu za City, a Xavier u 67. minuti nije iskoristio priliku za Flumiense.

U 72. minuti utakmice sve je bilo gotovo. Foden je bio sada precizniji i pogodio za 3:0, a Alvarez je nakon gola upisao i asistenciju na večerašnjoj utakmici.

Alvarez je fenomenalnu partiju krunisao još jednim pogotkom u 89. minuti za konačnih i velikih 4:0.

Tako je Manchester City po prvi put u klupskoj historiji osvojio i trofej namijenjen klupskom prvaku svijetu.

FIFA klupsko prvenstvo, finale:

Manchester City - Flumiense 4:0

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pa zato oni hoće super ligu to im je sve što su uspijeli osvojiti naravno nakon 10 godina ulaganja ...sad ide suđenje pa da se malo sklonimo hahaha .... Inace gdje je ovaj klub bio prije nekih 15 , 20 , 30 godina buhabuhahaha
0 1
BosanskaSvedska
Dobro su arapi uspjeli sa ulaganjem para u city!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi