FIFA objavila listu od deset kandidata za najboljeg trenera svijeta

Ko će osvojiti prestižno priznanje?

FIFA objavila listu od deset kandidata za najboljeg trenera svijeta

FIFA je danas objavila imena i desetorice kandidata za najboljeg trenera svijeta. 

Dok svi razmišljaju o tome ko će na kraju biti izabran za najboljeg fudbalera po izbnoru FIFA-e, mnogima je zanimljivo i ko će biti najbolji trener, a na listi ima zaista mnogo kvalitetnih imena koji iza sebe imaju sjajnu sezonu.

Naravno, u prvom planu su Pep Guardiola koji je sa Cityjem osvojio Premiership, Jurgen Klopp koji se s Liverpoolom popeo na krov Evrope i Mauricio Pochettino koji je Tottenham s klupe predvodio do finala Lige prvaka.

Ostalo je još sedam kandidata, a oni su: Djamel Belmadi (Alžir), Didier Deschamps (Francuska), Marcelo Gallardo (Argentina), Ricardo Gareca (Argentina), Fernando Santos (Portugal), Erik ten Hag (Holandija) i Tite (Brazil).

Inače, FIFA je kod nominovanja u obzir uzela period od 16. jula 2018. do 19. jula 2019. godine.

Glasači mogu izabrati tri trenera. Svom prvom izboru dat će pet poena, drugom tri i trećem jedan.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Glasovi će se sračunati i bit će podijeljeni sa glasovima novinara, selektora nacionalnih timova i kapitena istih.

Ime pobjednika bit će objavljeno 23. septembra u Milanu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti