FIFA odredila datume: Čeka nas najkraće Svjetsko prvenstvo u historiji

FIFA odredila datume: Čeka nas najkraće Svjetsko prvenstvo u historiji

E. Škorić
Teme:

FIFA je danas finalizirala i potvrdila datume odigravanja Svjetskog prvenstva 2022. godine u Kataru.

Svjetsko prvenstvo počinje 21. novembra 2022. godine, a završit će 18. decembra, što ga čini najkraćim SP-om od 1978. godine, kada je na turniru bilo svega 16 ekipa, duplo manje od današnjeg formata.

S obzirom da se SP igra zimi, to je loša vijest za najveće evropske klubove, čiji igrači skoro da neće imati odmora.

Ovo će biti prvi put da se Svjetsko prvenstvo igra na arapskom tlu i drugi u Aziji nakon što je 2002. održan u Japanu i Koreji. Ovo će biti posljednji Mundijal sa 32 reprezentacije, pošto se očekuje 48 timova na SP-u 2026. godine.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Bilo je dosta kritika na račun FIFA-e jer je odlučila da Katar dobije domaćinstvo, a često se Svjetska nogometna federacija optužuje za korupciju.

Top Komentari

magistar
U fudbalu se 50 god. skoro nista nije mijenjalo i pored toga ne samo da je ostao najpopularniji vec je popularnost tog sporta stalno rasla. Sad u par godina vise ni ne mozemo ispratiti brojne izmjene i skrnavljenje svega i svacega vezano za ovaj sport. Zeli se robotizovati fudbal. Amerikanizacija je zahvatila i ovaj sport
4 2
Amarinho
**** vas vise pare, FiFA je Mafia
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti