FIFA: Pravilo o pet izmjena ostaje do kraja 2022. godine
Foto - EPA

Izvršni odbor odlučio

FIFA: Pravilo o pet izmjena ostaje do kraja 2022. godine

M. Šljivak
Teme:

Izvršni odbor Svjetske fudbalske federacije (FIFA) saopštio je danas kako će pravilo od pet izmjena ostati na snazi sve do 31. decembra 2022. godine.

FIFA je nakon pandemije koronavirusa odlučila da timovima dozvoli pet izmjena na utakmicama, ali su potom prepustili ligama da donesu odluku hoće li ovo pravilo implementirati u sezoni koja je iza nas.

Gotovo sve lige, osim Engleske, ostale su pri pravilu od pet izmjena, a FIFA je danas na sastanku odlučila da će ovo pravilo ostati na snazi do 31. decembra 2022. godine.

Naravno, svaka liga će ponovo imati pravo izbora o korištenju ovog pravila i njihova odluka o implementaciji u nacionalnim takmičenjima će biti važeća.

Kada je donijeto ovo pravilo u proljeće prošle godine, rukovodstvo nacionalnih liga je konsultovalo klubove i poslušali su njihovo mišljenje u ovom slučaju.

Na kraju su gotovo sve lige poštovale želju klubova i vrlo vjerovatno će se i sad donositi konačne odluke uz konsultacije sa klubovima.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ipak, u utakmicama koje organizuje Svjetska fudbalska federacija (FIFA) ovo pravilo će ostati na snazi, te će reprezentacije u kvalifikacionim utakmicama imati opciju da naprave pet izmjena.

Također, pet izmjena će biti dozvoljeno i na Svjetskom prvenstvu u Kataru u jesen 2022. godine, ali od 1. januara 2023. godine sve se vraća na staro i ponovo će se koristiti pravilo od tri izmjene.

Top Komentari

WOLF20
Najgluplje pravilo
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti