FIFA pred Božić dobija novog predsjednika?
Reinhard Rauball, prvi čovjek Bundeslige

Blatterov nasljednik biće poznat do kraja godine

FIFA pred Božić dobija novog predsjednika?

Teme:

Kongres FIFA-e koju je potresao težak skandal nakon kojeg je uhapšeno nekoliko visokopozicioniranih funkcionara krovne svjetske fudbalske asocijacije natjerao je njenog predsjednika Seppa Blattera na ostavku.

Iako je samo nekoliko dana ranije izabran po peti put zabran za predsjednika FIFA-e, Blatter je odlučio da napusti mjesto prvog čovjeka ove organizacije.

Prema riječima Reinhard Rauball, prvog čovjeka njemačke Bundeslige, novi izbori odnosno kongres za izbor novog predsjednika FIFA-e održat će se 16. decembra ove godine. 

"Termin je dogovoren. Dakle, to će biti prije Božića", rekao je Rauball pred prijateljsku utakmicu njemačke i Sjedinjenih Američkih Država.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Uprkos ovoj izjavi FIFA nije potvrdila ovu informaciju. Termin novog kongresa za izbor predsjednika bi se trebao dogovoriti na narednoj vanrednoj sjednici Izvršnog komiteta FIFA-e koji je na planiran za mjesec juli. 

Inače, sam Rauball bio je jedan od najoštrijih kritičar načina na koji je Blatter dugi niz godina rukovodio FIFA-om.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.