FIFA razmatra o prijemu Kosova, NFSBiH ostaje pri svom stavu

U Mexico Cityju 12. i 13. juna

FIFA razmatra o prijemu Kosova, NFSBiH ostaje pri svom stavu

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) će 12. i 13. juna u Mexico Cityju razmatrati o prijemu Kosova u ovu organizaciju, javljaju prištinski mediji.

Prijem Kosova u FIFA-u će biti 15. tačka dnevnog reda 66. Kongresa ove asocijacije, a isti izvori navode da ova tačka ne bi bila na dnevnom redu da prethodno UEFA nije priznala Kosovo kao svoju novu članicu.

Podsjetimo, UEFA je na Kongresu u Budimpešti prije dva dana primila Kosovo kao svoju 55. članicu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Vrijedi istaći i da su iz NFSBiH već najavili da će na ovom Kongresu imati identičan stav kao i na prethodnom u Budimpešti, te da će ostati suzdržani po pitanju prijema Kosova u FIFA-u.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi