Ovi igrači imaju pravo da igraju za Kosovo

Spisak igrača koji mogu zaigrati za Kosovo

Ovi igrači imaju pravo da igraju za Kosovo

E. Čaušević

UEFA je danas objavila da je Kosovo postalo član UEFA-e, te će imati pravo da se takmiči u kvalifikacijama za UEFA-ina takmičenja.

Kosovo je danas postalo ravnopravni član UEFA-e, te će imati pravo da učestvuje u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine. Ukoliko i FIFA krene stopama UEFA-e, Kosovo bi mogli gledati i u kvalifikacijama za SP u Rusiji 2018. godine.

U evropskim medijima odmah se pojavila vijest koji bi igrači mogli zaigrati u dresu Kosova. Poznato je da dosta igrača porijeklom iz ove zemlje nastupa u dresu drugih reprezentacija. Pročitajte spisak igrača koji mogu nastupati za reprezentaciju Kosova.

Spisak igrača koji imaju pravo da igraju za Kosovo, klubovi za koje nastupaju, te reprezentacije čija državljanstva imaju trenutno:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Igrač Reprezentacija klub
Samir Ujkani Albanija Genoa
Perparim Hetemaj Finska Chievo
Mergim Mavraj Albanija Koln
Granit Xhaka Švicarska Borussia M.
Lorik Cana Albanija Nantes
Fanol Perdedaj Kosovo Frankfurt
Eduar Celina Norveška Manchester City
Valon Behrami Švicarska Watford
Xherdan Shaquiri Švicarska Stoke
Adnan Januzaj Belgija Manchester United
Admir Mehmedi Švicarska Bayer
Bersart Berisha Albanija Melburne City
Etrit Berisha Albanija Lazio
Fatos Bequiraj Crna Gora Dinamo Moskva
Burim Kukeli Albanija Zurich

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi