40

Komentari (40)

Mele
Ovdje se bira igrac za 2020 godinu, ne za sezonu valjda, mada se pika sta je uradio, golovi, titule i ostalo..
cccccc
Messi prošle sezone imao 20+ golova i 20+ asistencija. Takvo nešto u historiji fudbala je još samo Henry imao u jednoj sezoni. Meni je smiješno od kud ronaldo ovdje. Da nije penala prošle sezone ne bi bio bolji strijelac ni od Edina Džeke. Eto koliko je bio dobar. Ali marketing je čudo. Forsiranje Ronalda se nastavlja. Ne bi me čudilo da opet on dobije kao i 2013 godine kada nije osvojio ništa sa klubom.
1234567
Lele evo ga lessijev fan??
IvanKing
Lupas gluposti od kud Ronaldo , Ronaldo 2019/2020 48 golova 37 za Juventus i 11 za Portugal, Messi 31 gol 29 za Barcelonu 2 za Argentinu i ovaj pocetak sezone sada Messi 8 golova , 7 za Barcelonu 1 za Argentinu , od toga 6 penala, Ronaldo 14 golova 12 za Juve 2 za Portugal, plus Barcelona u neviđenoj krizi od 2008 , zadobili historijski poraz od Bayerna dal' bi ti ikoga od njih odabrao da bude dobitnik ove nagrade, budi realan, jos Messijeva forma sto se tice golova konstantno padajuća, ako jedan od njih nije trebao biti u top 3 i drugog bi morali izbacit , moraš razmišljati prije nego sto napises gluposti ali poznat si ti kao veliki hater Ronalda pa eto uzivaj sad u Barceloni i njihovoj sezoni.
krems_krems12
Po cemu su Ronaldo i Messi zasluzili izbor u top 3? Obojica imali prosjecnu sezonu. Lewa je definitivno proslu sezonu pomeo, uz njega su jos zasluzili igraci iz Lyona ili PSG-a ili Seville mjesto u top 3.
Saban123
Ni Ronaldo ni Messi nisu imali prosječnu sezonu individualno, kao tim jesu
Penderinos
Ne znam otkud Messi i Ronaldo u konkurenciji. Bolja je od njih ova Pernille Hardver a kamoli Mbappe. Ljudi zove na račun stare slave i penala.
Salihović23
Jos koliko su ufurani Ronaldo i Messi, neće se ni pojavit.
AmarSahi
Ronaldo i da hoće ne može doći, utakmica mu 16. a ovo 17.
Fele
Nece na rolama dolazit
cccccc
Ronaldo po tradiciji dođe jedino kada zna da će je dobiti. A Messi će opet doći i pokazati veličinu jer nije smrad kao Ronaldo
cccccc
AmarSahi, pa neće putovati taxijem hahaha lik ima privatni avion. za 1-2 sata se vrati kući. utakmica će mu biti samo izgovor ako ne dođe. stvar je u tome što bi 100% došao da kojim slučajem ima veće šanse za dobijanje nagrade
Salihović23
Kad je Modrić osvojio nije niti jedan došao, toliko o tome
1234567
Dosao je i kada je Modric dobio zlatnu loptu Messi u prvom redu bio, ja ne vjerujem koliko si neobjektivan
Salihović23
Nisu došli, to si nesto pobrkao..
trzac
Kao navijac Barcelone, pitam se otkud Messi i Ronaldo medju finalistima.
dda27
Lewandowski, pametnom dosta
JointUnion87
Evo, ljubitelj sam Mesija, ali njegova nominacija i ronaldova je uvreda za fudbal. U ovoj konkurenciji će ih Lewa pomesti, ZASLUŽENO.
JointUnion87
Ko smatra da Lewa ne zaslužuje, taj je lud.
miki30
Samo staviti Ronalda i Messia u top 3 je uvreda za ostale igrače. Normalno da su oni najbolji u sigurno i prošloj deceniji ali zadnju sezonu??? Kakav cirkus je ova nagrada?? Gdje KDB, Mbappe, Neymar, i hrpa još koji su zaslužili biti ispred ove dvojice. Opet, govorim za prošlu sezonu.
Penderinos
Neymar padavičar, Jel se ti zayebavaš ili ?
miki30
Pa dobro jel čojk bio u finalu, jel igra super fudbal. I meni piči po živcima al štaš imo je dobru sezonu, zaslužio je biti makar u top 3.
bavarac88
Nebi me iznenadilo da opet neko uzme od ove dvojice,jer dokaz tome je sezona 2012/2013 kad je Bayern osvojio sve sto se moglo osvojiti.U sezoni 2012/2013 Ribery upisao 11 golova i 23 asistencije u njemačkom prvenstvu, osvojio je Ligu prvaka te trostruku krunu u Njemačkoj, na kraju je završio tek kao treći iza Ronalda i Messija.Znaci necemo se iznenadit ako nesto slicno se desi
Uranija
Sa jednom nogom su ova dvojica bolji od riberija... taman da ne šutnu loptu godinu dana ipak su bolji... a lewandovski je u rangu Karima Benzeme koji nikad nije bio u užem izboru za igrača godine a ima osvojenih liga prvaka i prvaka španije bar duplo od Lewandovskog... i tako bi mogli beskonačno nalaziti primjere gdje uvijek ima bolji od boljeg...
bavarac88
Obrisi nos i idi igraj klisa nije za tebe fudbal balavce
Vuk13
Brate u potpunosti se slazem s tobom,znaci glupo je pricati da neko ko igra na tom nivou da nije vrh,ali rona i messi su klase iznad,jedini Neymar je bio na putu da im se priblizi ali buran zivot jbg
Śmeker007
Ma dzaba drug al "Ribery" ne moze u recenicu s navedenim igracima de ne zezaj molim te, igraci kao Hazard su daleko iznad njega, a da ne pricamo za ovu dvojicu..!
bavarac88
Hahahaha vi ocigledno ne shvatate ovu nagradu dok tako razmisljate.Nagrada se daje uvijek za jednu sezonu a ne godine unazad.Sta su uradili ova dvojica te godine,nista...nista osvojili nisu a dobili su nagradu ispred covjeka koji je blistao citavu sezonu.Ne blamirajte se bezveze i proguglajte sta je Ribery uradio a sta Ronaldo i Mesi te sezone
miki30
Čekaj normalno da nemožeš njih dvojicu porediti sa Riberyom, to je normalno. Al ovde pričamo o 2013. Znaš ti razliku u tome. Znači čojk pokraden te godine i to je to.
bavarac88
miki30 ,ne mozes ti glupsonima objasnit.Ovo su oni balavci koji ne vide nista drugo osim Ronalda ili Messija.Kad Real osvoji navijaju za Real,kad Barca onda za Barcu,mijenjuje ekipu za koju navijaju iz godine u godinu hahaha
Penderinos
@Uranija ne navija za Bayern ali staviti Benzemu i Lewis u istu rečenicu je sramota. Lewa miljama svjetlosnih godina ispred benzeme, da ne igra u Realu koji je navikao pobjeđivati zavrsio bi u Lensu. A Lewa je majstor koji ne fula zicere i iz svake pozicije zna pogoditi
Armin29
JJ90
Neuer, Lewa, Flick. PREZASLUŽENO
bujaga
Vi bi ste volili da je đeko dobije. Pa volija bi i ja
Sajaga
Zlatan Ibrahimovic u svakom smislu. Covjek je promjenio 5 top klubova i dominirao, a ovi ipak nemaju takav CV, uz svako postovanje njihove klase.
realno_govoreci
Šta znači dominirao ? Dominirao u čemu? Evo Milan i bez njega dobar. Zašto onda ne Ćiro Imobile kao najbolji strijelac prošle sezone u Italiji,više je dominirao . To što ga ti lično gotiviš ne treba da znači da treba da bude nominovan a kamo pobijedi. Lewandowski potpuno zasluženo,radi timskih i individualnih uspjeha !
Vuk13
Kakav Rahmetli zlatan...
Sloboda
I Neuer naravno
Sloboda
Naravno Lewa i Flick zasluženo
kaskada24
Brat Robert uzima naravno i to zasluženo!
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.