FIFA uputila 'prijetnju' Donaldu Trumpu

FIFA uputila 'prijetnju' Donaldu Trumpu

E. Škorić

Američki predsjednik Donald Trump prijetio je bojkotom utakmica MLS-a ako igrači ne budu stajali tokom intoniranja himne.

Zabrana klečanja tokom himne uvedena je nakon što je američka fudbalkera Megan Rapino kleknula za vrijeme izvođenja himne u znak podrške bivšem NFL-ovom igraču Colinu Kaepernicku. Pravilo je uvedeno 2017. g odine, a poništeno je prošle nedjelje.

Trump je najavio da neće gledati utakmice NFL-a ili MLS-a ako igrači ne budu stajali tokom intoniranja himne. Sada mu je stigao odgovor iz Svjetske fudbalske federacije (FIFA).

"FIFA se snažno zalaže za toleranciju, međusobno uvažavanje i zdrav razum kada se raspravlja o tako važnim temama. FIFA ima nultnu toleranciju za sve oblike diskriminacije u fudbalu. Svi moramo reći ne rasizmu i nasilju", rekli su iz FIFA.

Top Komentari

DadiG
Gdje je ovdje prijetnja? Samo neka je naslov dobar
0 2
kukuruz
Rasizam ne postoji
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi