I FIFA "ima dušu", a ovo je najbolji primjer

Stali su u odbranu igrača

I FIFA "ima dušu", a ovo je najbolji primjer

Edmir Škorić
Teme:

Veliki broj igrača je posljednjih nekoliko dana u Bundesligi izrazio političke poruke tokom proslave golova.

Zvijezde Bundeslige prosvjedovale su protiv ubistva Afroamerikanca Georgea Floyda u Minneapolisu od strane policije.

Jasno je da FIFA ne dozvoljava bilo kakve političke poruke tokom utakmica, a fudbalski savezi su bili naročito strogi u izricanju sankcija za sve one koji prekrše pravilo.

Ipak, ovaj put je FIFA na neki način i podržala igrače, jer je pozvala fudbalske saveze širom svijeta da "razumiju upućene poruke". Među onima koji su izazvali pažnju porukama za ubijenog Floyda i pozivom na otpor su Marcus Thuram iz Borussije M'gladbach, Jadon Sancho iz Borusisje Dortmund i Weston McKennie iz Schalkea.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"FIFA razumije dubinu ove inicijative i zabrinutost koju su igrači izrazili zbog tragične smrti Georgea Floyda. Primjena pravila igre ... prepuštena je organizatorima takmičenja, koji bi trebali koristiti zdrav razum i uzeti u obzir kontekst događaja ", navodi se u FIFA-inom saopštenju.

Top Komentari

neddim
Rasizma će biti vjecno to je tako.... Sejtan ih sve obuzeo...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi