Na velika vrata stigao u Zrinjski, a odlazi neprimjetno: Zrinjski raskida ugovor s velikom zvijezdom
Filip Bradarić se nije naigrao u Zrinjskom i odlazi iz redova Plemića.

Bradarić napušta klub

Na velika vrata stigao u Zrinjski, a odlazi neprimjetno: Zrinjski raskida ugovor s velikom zvijezdom · Saznajemo

Eldar Ganibegović

Nagledali smo se u prošlosti slučajeva kada igrači dođu u neki klub u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, nastane veliki "hajp" oko njih, no oni podbace i na mala vrata isti klub, ali i ligu napuste. Takav sada slučaj prema neslužbenim informacijama dolazi iz Mostara. 

Kako SportSport.ba nezvanično saznaje, u nastavku sezone dres HŠK Zrinjski neće nositi hrvatski internacionalac Filip Bradarić.

Ovaj 31-godišnji defanzivac kao veliko pojačanje stigao je u Mostar, no nije se previše naigrao u dresu prvaka Bosne i Hercegovine i u januaru će napustiti klub.

S njim će biti potpisan sporazumni raskid ugovora. Inače, ugovor mu je trajao do ljeta 2025. godine. 

Filip Bradarić
Filip Bradarić HŠK Zrinjski HŠK Zrinjski Pozicija: DF

Statistika

12 nastupa
7 kao starter
3 žutih kartona
1 crvenih kartona
1 asistencija
0 golova

Osim dva nastupa u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, četiri puta je nastupio u Konferencijskoj ligi i jednom u kupu naše zemlje, te ukupno upisao svega 202 minute na terenu za Zrinjski.

Oglasi

Uskoro se očekuje i zvanična potvrda od strane HŠK Zrinjski, kada je riječ o raskidu ugovora s Bradarićem. 

HNK Hajduk se povezuje s njim

Filip Bradarić ponikao je u Hajduku, a upravo se splitski klub ponovo povezuje s njim. Ostaje da vidimo da li će se vratiti na Poljud.

Osim za Hajduk i Zrinjski, Bradarić je u karijeri još igrao za Primorac, Rijeku, Cagliari, Celtu, Al-Ain i Al-Ahli. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za reprezentaciju Hrvatske upisao je tek šest nastupa, a ni kriv ni dužan našao se u timu koji je 2018. godine osvojio srebrenu medalju na Mundijalu u Rusiji, gdje je igrao 25 minuta protiv Islanda u 3. kolu grupne faze.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Frane
Ne znam u kojem paralelnom svemiru živi novinar, ali nitko hajp oko njega nije dizao i općenito oko bilo kojeg igrača, nismo šizopitari.
6 3
gojazni_shljivack
Ovaj portal pise najgluplje naslove na svijetu. Nikakvo zvucno pojacanje nije, nije bio igrao tri godine kada je stigao u Zrinjski i jos nije nista pokazao.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi