Nekad velika zvijezda u najavi, danas igrač FK Laktaši: Strmoglav pad bivšeg igrača Crvene zvezde
Nekadašnja velika zvijezda u najavi Filip Janković skrasio se u FK Laktaši gdje će igrati do kraja sezone (Foto: FK Laktaši)

Filip Janković u Prvoj ligi RC

Nekad velika zvijezda u najavi, danas igrač FK Laktaši: Strmoglav pad bivšeg igrača Crvene zvezde

M. Šljivak

FK Laktaši dobio je danas veliko pojačanje, a novi član člana Prve lige RS postao je 28-godišnji veznjak iz Srbije Filip Janković, koji je nekada važio za najveću nadu srpskog fudbala i beogradske Crvene zvezde.

Filip Janković nekada je važio za veliku nadu srpskog fudbala, ali život je imao drugačije planove s njim, pa je završio u FK Laktaši.

Janković će u Laktašima provesti narednih pet mjeseci i sigurno je da će biti veliko pojačanje za tim koji se takmiči u Prvoj ligi RS-a.

Ovaj 28-godišnjak je rođen 1995. godine u Beogradu. Radi se o momku koji je važio za jednog od najvećih talenata srpskog fudbala i predviđala mu se velika karijera.

Najmlađi je debitant u jednoj evropskoj utakmici u historiji Crvene zvezde. Kod Roberta Prosinečkog debitovao je 2011. godine sa 16 godina šest mjeseci i 18 dana.

Međutim, karijera mu se nije odvijala prema planu. Uslijedio je odlazak u italijansku Parmu gdje nije dobio šansu, pa je uslijedilo lutanje po brojnim klubovima.

Oglasi

Igrao je Janković za Cataniju, Domžale, Radomlje, Triglav, probao je u Španiji u Extremaduri i Cordobi, a posljednji angažman imao je u Crnoj Gordi, gdje je nastupao za FK Podgorica.

Svjestan je Janković da je prerano otišao u svijet i da je možda trebao drugačije graditi karijeru.

"Krivo mi je što sam prerano otišao iz Zvezde. Stvorila se pogrešna slika o meni, ali opet, igrao sam u Italiji, zemlji o kojoj sam uvijek maštao", poručio je jedne prilike Janković

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Bio je član U-20 reprezentacije Srbije, koja je predvođena Veljkom Paunovićem osvojila Svjetsko prvenstvo na Novom Zelandu 2015. godine.

Laktaši nakon prvog dijela sezone u Prvoj ligi RS zauzimaju treće mjestu i imaju 37 osvojenih bodova. Vodeća je Krupa s 46, a Sloboda Novi Grad ima 42.

Top Komentari

pjanke.sa
Sta je prva liga RC?
2 0
Slana_carsija
Vidim grba Nemanjica na amblemu. Stvarno su bolesni
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi