Iznenađenje u Kupu BIH ostalo u sjeni meča u Zenici:"Vidjela se reakcija naše ekipe u drugom dijelu"
FOTO FK Laktaši

Premijerligaš poveo pa doživio poraz

Iznenađenje u Kupu BIH ostalo u sjeni meča u Zenici:"Vidjela se reakcija naše ekipe u drugom dijelu"

S. Mlaćo
Uzbudljivo je bilo na susretima 1/16 finala Kupa BiH naše zemlje.

Uzbudljivo je bilo na susretima 1/16 finala Kupa BiH naše zemlje.

Pravu senzaciju priredili su nogometaši Čelika koji su nakon izvođenja jedanesteraca nadigrali FK Sarajevo (6:5).

Iznenađenje smo vidjeli i u dnevnom terminu kada je član Prve lige RS savladao premijerligaša FK Igman Konjic. Igman je stigao bez nekoliko važnih igrača, ali to svakako neće umanjiti pobjedu Tadića, Babića, Runića, Bosančića, Amidžića i društva.

Laktaši su nekada nastupali u Premijer ligi naše zemlje, a sada su na četvrtom mjestu Prve lige RS sa 25 osvojenih bodova.

Trener Miljan Babić je bio sretan nakon meča.

Oglasi

“Teren nije bio idealan, a Igmanu je pripalo prvo poluvrijeme. Rano su postigli pogodak, te mogli kasnije postići jedan pogodak i mogli su meć odvesti u smjeru koji bi njima odgovarao. Mi smo uspjeli u drugom poluvremenu postići tri pogotka, što nije nimalo lako. Vidjela se reakcija naše ekipe, iako je Igman došao u kombinovanom sastavu. Okrećemo se prvenstvu, pa Kupu RS. Težak raspored, ali nadamo se najboljem do kraja“, rekao je trener Laktaša Miljan Bajić.

Igman je u navedenom meču prvi poveo, no preokret su kreirali Amidžić, Marković i Radetić.

“Ekipi Igmana zahvaljujemo na fer i korektnoj utakmici, uz želje za mnogo sportske sreće u nastavku šampionata Premijer lige Bosne i Hercegovine“, istakli su iz FK Laktaši.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Igman u subotu očekuje važan premijerligaški meč protiv FK Borac Banja Luka, dok Laktaši u prvenstvu RS dočekuju Famos iz Vojkovića, te im pripada uloga favorita.

Prema dostupnim informacijama, susreti osmine finala Kupa BiH igraju se 18/19. februara naredne godine.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Prodao se Igman ta jasno je svima
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi