Nepopravljiva ljaga: FK Laktaši najavio utakmicu fotomontažom zločinačkih formacija!
Screenshot: FK Laktaši

Hoće li ovom ludilu neko stati u kraj?

Nepopravljiva ljaga: FK Laktaši najavio utakmicu fotomontažom zločinačkih formacija!

E. Škorić

FK Laktaši pridružio se sportskim kolektivima iz RS koji se koriste u političke svrhe, te slijedio primjer RSRS u promociji ratne ikonografije i bitaka trajno bacivši ljagu na sve istinske sportiste pod svojim okriljem.

Derbi 15. kola Prve lige Republike Srpske odigraće se u subotu 29. oktobra na Gradskom stadionu u Bijeljini od 14 sati, kada će donedavni premijerligaš Radnik ugostiti još jednog premijerligaša, ekipu Laktaša.

Utakmica bi sama po sebi mogla da bude zanimljiva, ali skandalozan je način na koji je istu najavio Fudbalski klub Laktaši putem zvanične web stranice.

Naime, jutros je objavljen tekst s naslovom "Ofanziva na Bijeljinu" u kojem je opisan duel, navedeno kada se i gdje igra, ukratko je opisan povratnik u Prvu ligu RS, FK Radnik, te je poručeno da će utakmicu zbog kartona kod domaćina propustiti Dejan Živković. U istom tekstu navedeno je i ko su sudije utakmice, ko će biti delegat, a ko posmatrač.

Naizgled sasvim obična izjava, ali pošto ovdje ne žive samo "sasvim obični ljudi" već i neki monstrumi, onda je postavljena i fotošopirana fotografija. Orginalna fotografija nažalost nam je svima poznata i nastala je onda kada su tzv. Tigrovi zločinca Željka Ražnatovića Arkana upali u Bijeljinu.

Ova paravojna formacija napravila je pokolj po ulasku u Bijeljinu, nakon čega je nastala ova skandalozna fotografija sa srpskim kriminalcem i zločincem u prvom planu dok drži tigra. Arkan je kasnije ubijen, a niko od tzv. Tigrova nikada nije kažnjen za stravične i monstruozne zločine nad civilnim stanovništvom.

Na slici na kojoj zločinci drže puške, umjesto njihovih su ubačene glave aktuelnih igrača Laktaša, a u vrhu slike stoji: "Pravac Bijeljina!" Boris Ostojić, komandant Garde. 

Boris Ostojić je inače kapiten Laktaša, a ovakvo najavljivanje gostovanja u Bijeljinu je toliko sramotno da čovjek više ne zna da li da se smije ili da plače nad vlastitom sudbinom, okružen raznim monstrumima koji na sve načine potpaljuju vatru.

Da ima imalo zdravog razuma, autor ove sramotne najave bio bi automatski kažnjen i zauvijek odstranjen iz kluba, a ovim bi se mogli pozabaviti i vođe fudbala i u manjem bh. entitetu i na državnom nivou. Nažalost, ponukani nekim prethodnim iskustvima, ostat će na ovome...

Na kraju, što svakako nije manje važno, biće zanimljivo vidjeti da li će neko od članova IO FSBiH slijediti prvog čovjeka bh. rukometa Kenana Magodu, te kao što je on Evropskoj rukometnoj Federaciji prijavio RSRS, prijaviti UEFA-i Laktaše i Miloša Brkića, člana IO FSBiH i predsjednika Skupštine Laktaša.sa

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Ovako izgleda slika u orginalu: