Filippo Inzaghi od naredne sezone u Seriji A

Preuzeo Bolognu

Filippo Inzaghi od naredne sezone u Seriji A

E. Škorić

Bivši itaijanski napadač Filippo Inzaghi od naredne sezone radit će u Seriji A.

Bivši osvajač Svjetskog prvenstva i trofejni golgeter AC Milana naustio je Veneciju poslije dvije godine, pa je potpisao dvogodišnji ugovor sa Bolognom.

Njemu je prvi posao bio u Milanu, no u junu je u 2016. godini napustio San Siro, zatim je vodio Venecijuu Seriji B, ali nije uspio da je vrati u društvo najboljih italijanskih klubova, a sada je na čelu Bologne.

On je većinu igračke karijere proveo u Milanu, a njegov brat Simone s dosta uspjeha vodi Lazio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inzaghi, dakle Filippo, osvojio je dva naslova s Rossonerima u Italiji, Ligu prvaka 2003. i 2007. godine i SP 2006. godine. Svoje iskustvo pokšat će da prenese na nogometaše Bologne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi