Nakon godina šutnje Inzaghi je odgovorio Fergusonu na čuveni komentar o "rođenju u ofsajdu"

Čuveni Italijan

Nakon godina šutnje Inzaghi je odgovorio Fergusonu na čuveni komentar o "rođenju u ofsajdu"

A. Čaušević

Legendarni Filippo Inzaghi je postao sinonim za igranje na ivici ofsajda i upitno je kakvu bi karijeru imao da igra u današnje vrijeme kada se koristi VAR tehnologija. 

Svojevremeno je čuveni Sir Alex Ferguson za Inzaghija kazao kako je rođen u ofsajdu nakon što je njegov Manchester United kažnjavao prvo sa Juventusom, a onda i sa Milanom.

Nakon godina šutnje u razgovoru za ugledni FourFourTwo Inzaghi je odlučio da odgovori legendarnom Škotu i uradio je to na originalan način.

"Da, znam za taj Fergusonov komentar. Na sreću rođen sam metar prije linije ofsajda, u protivnom ne bih postigao toliko golova", kazao je Italijan.

"Šalu na stranu. Igrati na ivici ofsajda je moja tipična karakteristika, nešto što sam koristio. Pokušavao sam da se krijem na liniji ofsajda i napadam."

"To uopšte nije lako naučiti, to dođe prirodno. Igrao sam mnogo puta protiv Fergusonovog Uniteda, iako nikan simo pričali o tome."

Oglasi

"Dobio sam dosta komplimenatar kao i kritika tokom karijere. Navikao sam na njih i nikad sebi nisam dozvolio da se s njima zamaram."

Popularni Pippo je u karijeri odigrao 680 utakmica za ekipe poput Juventusa, Milana i reprezentacije Italije Postigao je ukupno 313 golova.

"Ako ne zabijate u velikim utakmicama, neko će vam reći da niste napadač odluke. Ako vam tehnika nije savršena, onda vam kažu da niste dovoljno vješti."

"Postigao sam preko 300 golova u karijeri. Znam šta sam dao i sretan sam s onim što sam ostvario u fudbalu", kazao je bivši osvajač Lige prvaka i Svjetskog prvenstva.

Pokojni Johan Cruyff je za Inzaghija rekao da uopšte ne može igrati fudbal, a trener Reggine je odlučio da odgovori i na taj komentar.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"On je bio zaista sjajan fudbaler, ali ne znam šta je mislio pod tim komentarom. Uvijek sam znao da nisam elegantni napadač koji će driblati protivnike i odigravati petom, ali sam znao kako postizati golove."

"Zato ću se uvijek sjećati rečenice koju mi je rekao moj trener iz Atalante Emiliano Mondonico: 'Inzaghi nije zaljubljen u golove, već su golovi zaljubljeni u njega.'"

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi