Finale Lige prvaka opet na Wembleyju

Donijeta odluka

Finale Lige prvaka opet na Wembleyju

Teme:

Finale Lige prvaka 2020. godine će se odigrati u Istanbulu na stadionu Ataturk, godinu kasnije bi domaćin finala trebao biti Sankt Petersburg, a 2022. minhenska Allianz Arena.

Sada engleski mediji prenose i da je donijeta odluka da se finale Lige prvaka 2023. godine održi u Londonu, na stadionu Wembley.

To znači da će se finale LP ponovo odigrati na Wembleyju tačno 10 godina nakon što je zadnji put ovaj stadion bio poprište borbe za "ušati trofej".

Naime, na (novom) Wembleyju je 2013. godine Bayern savladao Borussiju Dortmund i došao do prestižnog trofeja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na Wembleyju je odigrano i finale Lige prvaka 2011. godine, a tada je Barcelona savladala Manchester United.

Stari Wembley je također više puta bio mjesto na kojem su se igrala finala najprestižnijeg evropskog klupskog takmičenja. Finala tadašnjeg Evropskog kupa su se na starom Wembleyju igrala 1963., 1968., 1971., 1978. i 1992. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije