Finansijski udar na Koševu: Koliko će FK Sarajevo izgubiti novca jer će igrati bez publike?

Prvo Zvijezda, a onda i derbi...

Finansijski udar na Koševu: Koliko će FK Sarajevo izgubiti novca jer će igrati bez publike?

Fudbalski klub Sarajevo bit će definitivno najveći gubitnik odluke Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine koja kaže da će se susreti 23. i 24. kola Premijer lige BiH igrati bez prisustva navijača. 

Tim s Koševa je domaćin u oba ta duela, a protivnici će mu biti Zvijezda 09 i Željezničar. Osim što će biti lišen podrške s tribina u tim mečevima, koja je uvijek vjetar u leđa, Bordo tim će ostati i bez velike finansijske dobiti koja se ogleda u prodaji ulaznica i oglašavanju.

Gubitak novca od prodaje ulaznica prije svega se odnosi na vječiti derbi. Obzirom da će isti biti igran krajem marta kada se očekuje ljepše vrijeme, na Koševu je trebalo biti preko 10.000 ljudi. Ako izostavimo one koji imaju sezonske ulaznice i uzmemo u obzir 'samo' 10-ak hiljada navijača koji bi na stadion Sarajeva stigli s kupljenim ulaznicama i prosječnu cijenu iste od 8 KM, onda dolazimo do cifre da je Bordo tim na gubitku od 80.000 KM samo po tom osnovu.

Tome dodajmo i karte s meča protiv Zvijezde 09 i uvijek pojačano oglašavanje u danu derbija i doći ćemo vrlo lako do podatka da će FK Sarajevo biti u gubitku od barem 100.000 KM zbog ovakve odluke Nogometnog saveza.

Naravno, zdravlje je najpreče i novac u ovakvim situacijama treba staviti u drugi plan, ali zanimljiva je činjenica da će Sarajevo kroz pomenuta dva kola izgubiti novca koliko u Premijer ligi BiH na godišnjem nivou zaradi jedno kvalitetno pojačanje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najveći dobitnik ovakvog stanja bit će BH Telecom koji će kroz platformu "Moja TV" publici koja bi inače bila na stadionu omogćiti direktan prijenos, između ostalog i vječitog derbija.

Spomenimo i to da postoji mnogućnost da će FK Sarajevo tražiti odgodu jedne ili obje naredne utakmice tako da sve ove podatke ne treba još uvijek uzimati zdravo za gotovo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zulfikar
Sta ce izgubiti svakako ih na svim telmama nema vise od 200 ( osim na derbiju).
18 20
Bit ce gusto bit ce 0:2
E jesu se poce li kofrcit sa brojem karata za navijace Želje....E sad necete nikako.
10 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi