Finska arhivirana, Zmajevi polijeću u Atinu sa samo jednim ciljem

Isključivo pobjeda

Finska arhivirana, Zmajevi polijeću u Atinu sa samo jednim ciljem

Edmir Škorić

Nakon uvjerljive pobjede nad Finskom (4:1), Zmajevima slijedi put u Grčku.

Jutro nakon što su nadigrali Fince, izabranici Roberta Prosinečkog spremaju se da polete prema Atini i novoj važnoj utakmici.

Avion sa ekspedicijom Zmajeva s Međunarodnog aerodroma u Sarajevu polijeće u 10 sati, a do utakmice s Grčkom ostala su samo dva dana.

Večeras bi trebao biti odrađen trening, sutra je planirana zvanična presica i trening, a u utorak navečer od 20:45 će u Atini biti odigran meč koji bi mogao da odredi našu sudbinu u ovim kvalifikacijama.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Potrebna nam je pobjeda nad Grčkom koja je već otpisana, uz nadu da Finci neće dobiti Armeniju. Nas čekaju također i mečevi protiv Italije i Lihtenštajna i sve tri pobjede bi mogle biti dovoljne ukoliko Finci ne pobijede sva tri meča do kraja, a imaju za rivala Armeniju, Lihtenštajn i Grčku na kraju.

Nema, dakle, previše kalkulacija. Grke moramo pobijediti, jedino tri boda nam donose nadu da možemo na kraju na Euro kroz kvalifikacije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti